| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Yogaställningar för hemorrojder lättnad

  Hemorrojder uppstår när venerna i anus området blir svullen och inflammerad, vilket kan vara smärtsamt eller kliande. Bland orsakerna finns åderbråck, förstoppning, en trög lever och för mycket sittande. Eftersom yoga är bra för cirkulationen, kan det bidra till att förebygga hemorrojder och lindra obehag. Rådgör med din läkare om du är ny till yoga. Garland Pose (Malasana)

  Med fötterna parallella och lika bred som din yogamatta, kommer i en knäböj. Använd en hoprullad filt som stöd hälarna om de är från golvet. Ta med händerna ihop framför bröstet och bredda armbågarna på insidan av knäna.

  Garland pose hjälper lindra förstoppning, en vanlig orsak till hemorrojder.
  Barnets Pose ( Balasana)

  Ställ dig på din matta, sätta fötterna ihop och vidga dina knän. Placera en filt under knäna om det känns obekvämt. Luta dig tillbaka på hälarna, vik fram, placera din panna på golvet, når armarna rakt över huvudet och vila händerna på golvet. Håll i några andetag.

  Barnets pose massage dina organ och hjälpmedel i omlopp och eliminering.
  Benen upp till Wall (Viparita Karani)

  Placera en hopvikt filt eller ett bolster horisontellt på din matta ett par inches från väggen. Att komma in i pose, placera ena höften på filten eller stärka så din hela sätet är på väggen. Fäll upp ett ben i taget och vila hälarna på väggen. Din kropp kommer att vara i en L-form med svanskotan mellan väggen och ert stöd för att hedra kurvan i nedre delen av ryggen. Vila armarna längs sidorna, handflatorna uppåt. Håll i fem till tio minuter och fokusera på din andning.

  Inversion ökar blodflödet till ditt hjärta och hjälper dig att slappna av.
  Vind Avluftande Pose (Pavanmuktasana) katalog

  Ligg på rygg, böj höger knä, trär fingrarna runt knäet och dra den mot bröstet. Håll din vänstra ben helt på golvet. Andas in, lyft ditt huvud och axlar från golvet och röra knät på din panna. Exhale, sänk till golvet och fortsätt hålla knäet för några andetag. Sänk benet tillbaka till golvet.

  Upprepa på vänster sida. Gör hela sekvensen fyra gånger med en paus mellan varje.

  Eftersom vinden-befriande pose stimulerar buken, det hjälper också lindra förstoppning och gas smärta. Gör inte detta innebära om du är gravid.