| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Metoder för att väcka Kundalini

  När upphetsad, är kundalini en kraftfull kroppslig energi. Det sägs att låsa upp högre nivåer av medvetande och skapa upplevelser som sträcker sig från intensiva visioner till ökad mental frid, enligt buddhistiska och hinduiska läror. "Kundalini" kommer från sanskrit ord som betyder spiral, och det beskrivs som en potentiell energi som ligger vilande, som en ihoprullad orm vid basen av ryggraden. När upphetsad (eller utrullade), flyttar denna energi upp genom ryggraden och genom energicentra i kroppen. Två metoder för att väcka det finns en omedelbar (direkt) metoder och medla (indirekta) metoder. Omedelbara Metoder

  Omedelbara metoder är en snabbare, direkt och kraftfull metod för att väcka kundalini. De kan innebära olika asanas (yogiska ställningar), lås (stänga av en inre del av kroppen), och andningsövningar, samt intensiv meditation och användning av komplexa mantran (upprepning av ord eller ramsor för att väcka energi). Dessa metoder kommer från yogiska discipliner såsom Hatha, Kriya, Kundalini, Raja och tantriska yogas. Välja en omedelbar metod för uppvaknande kundalini ofta beror på din anslutning till en viss lärare eller tradition. Öva de olika asanas, lås, och andningsövningar ordentligt är avgörande, så se till att ha vägledning när man försöker dessa metoder. Addera medlar Metoder

  Medla metoder för att väcka kundalini är indirekt, i att de agerar genom en sekundär byrå, metod, eller praxis. Dessa metoder är i allmänhet betraktas som en långsammare, mjukare, förhållningssätt till uppvaknande kundalinikraften. Med hjälp av dessa metoder, kan du infoga religiösa ritualer, andra yogas såsom Bhakti Yoga (hängiven yoga), Jnana Yoga (yoga av självdisciplin och själv-undersökning), Karma Yoga (yoga genom åtgärder i världen), enkla mantra skandera, och skonsam meditation.

  annan förmedlar teknik är Shaktipat, överföring av energi. En yogi eller guru kan överföra energi till dig och väcka kundalini. Detta sker i ett av fyra olika sätt - genom beröring, blick, ljud eller tanke Den yogi kan beröra lärjungen och överföra energi genom fysisk kontakt, eller blicka ut lärjunge och energiflöden från

  ". yogi ögon ", enligt Shri Dhyanyogi Madhusudandasji, en indisk andlig lärare och yogiska mästare. "Den yogi kan uttala ord som bär energi eller, mer subtilt, kan energi överföras direkt av yogins tänkande."

  Shaktipat ges endast av yogis som behärskar kontroll av livskraften, som är känd som prana i sanskrit, enligt Madhusudandasji.
  Kriyas

  Ibland innan kundalini väcks, kan en individ känna skurar av energi som kallas kriyas. De kan vara skarp, snabb, eller mild, eller de kan komma som ett kraftfullt ryck som gör att kroppen att hoppa. Denna energi kan också komma genom meditation, upplevs som en ensam explosion av energi. Ibland kriyas kan orsaka ångest, eftersom de kan verka konstigt i början.

  "Eftersom energin är förstås och assimileras, kriyaerna kommer mer som en snabb våg av lugnande värme, vilket ger en våg av fred," säger Swami Jnaneshvara Bharati (Swami J), en Himalaya-utbildad munk och lärare. "På grund av värmen eller fridfull känsla som kan komma med, eller efter kriya, de kan förväxlas med kundalini uppvaknande, vilket de inte är. Återigen, kan de vara trevliga upplevelser som fungerar som inspiration längs resan."

  Försiktighetsåtgärder

  Kundalini uppvaknande kan vara en mycket kraftfull upplevelse. Kontrollera med din läkare, terapeut, andlig vägledning eller guru innan kundaliniresning, eller om du upplever något obehag eller traumatiska upplevelser från någon av de metoder som energi uppvaknande.

  "Många anser denna energi kraft för stark för att arbeta med på egen hand utan aktiv hjälp av en guide, "säger Kurt Kreutzer. Några av de mer kraftfulla metoder för att väcka kundalini kan innebära ytterligare problem, varnar Kreutzer. "Utan ordentlig vägledning, kan verksamhet där omfattande koncentration eller andetag kvarhållande orsaka psykisk obalans eller fysiskt obehag."

  Symtom på "disruptive kundalini" kan inkludera sömnlöshet, oförmåga att koncentrera sig, panikattacker, ofrivilliga rörelser som att skaka eller ryckningar , allmänna kroppsliga obehag, eller en känsla av att energin kan överväldiga dig.

  Attempt tekniker som fokuserar mer på andning flöde och försiktigt flytta uppmärksamhet, eftersom de tenderar att sällan orsaka problem, enligt Kreutzer. "Dessa tekniker arbetar mer för att rena systemet och förbereda den för en kundalini uppvaknande snarare än att fokusera på att väcka kundalini direkt", säger han.