| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man använder yoga och Pranayama att gå ner i vikt snabbt

  Människor försöker ofta att minska vikten genom yoga men ger upp till slut när de inser att processen med att minska i vikt genom Yoga är mycket långsam. Däremot kan yoga och pranayama modifieras med flera nivåer, precis som jogging, styrketräning och intensiv löpning eller styrketräning. Tillsammans kan de underlätta en snabbare viktminskning. Instruktioner
  1

  Börja med pranayama. Ladda Divya Yog pranayama av Swami Ramdev eller något annat yoga och pranayama video. Lär dig att gå vidare med pranayama. Bara ha en rättegång och vänja sig vid videon.
  2

  Adoptera en bra diet plan som företrädesvis har grönsaker och frukt bara.
  3

  Lär pranayamas så att du kan göra dem när det behövs utan att referera till videon. Det finns 7 grundläggande pranayamas eller andningsövningar du måste göra innan du börjar din yoga. Enligt deras lämplighet för dig, kan du hoppa över två eller tre. Men hoppa inte på Bhastrika pranayama, kapalbhati pranayama, och Alom Vilom pranayama. Dessa tre är nycklarna till att minska vikten. Öva dessa tre andningsövningar för 1 timme varje dag kommer att resultera i förlust av så mycket som 25 pounds i en månad.
  4

  Öva kapalbhati pranayama i 10 minuter ordentligt. Sedan gå vidare till Bhastrika pranayama och upprepa övningen 12 eller 15 gånger. Slutligen, öva Alom Vilom pranayama när du vill. Du kan göra det när du sitter sysslolös eller innan du somnar. Alom Vilom pranayama är också en utmärkt aggregat. Om du är stressad och har mycket arbete framför då du kan göra Alom Vilom pranayama i 10 minuter och du kommer att vara tillbaka i formen, så om du har precis vaknat färskt från 12 timmars sömn.
  5 < p> Efter andningsövningar väljer fem grundläggande yogaställningar som du gillar. De yogaställningar bör väljas på ett sådant sätt att du ska kunna göra det med en liten ansträngning och praktik. Välj inte yogaställningar som är alltför hård.
  6

  Kontrollera dina framsteg varje vecka. Du kommer bli förvånad över att se hur mycket framsteg du gör.