| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Yoga & andningsövningar

  Många av oss har sett yogautövare i gym, yoga studios eller på TV böjer sig in i omöjliga positioner, men yoga är inte bara om träning. Andning och meditation är också viktiga aspekter av den fullständiga yoga erfarenhet och nyckeln till att få en sund kropp och själ. Övningar

  enligt ABC-av-yoga.com, är yoga en 5000-årig tradition som tillåter utövare att förbättra både sina kroppar och sinnen. Det finns inte någon religion framför allt förknippas med yoga. Även om det har sitt ursprung i södra Asien med människor i huvudsak hinduiska och buddhistiska arv, är yoga praktiseras idag av människor av många religiösa bakgrunder.

  Andningsövningar, eller Pranayama, är en av de tre viktigaste strukturerna i yoga, tillsammans med fysisk träning och meditation. Dessa övningar är avsedda att hjälpa människor lära sig att kontrollera sin andning och därmed förbättra hälsan. Vissa människor tenderar att sloka

  , andas genom munnen eller suger i magen, minskar lungkapaciteten och effektiviteten i andningsorganen. När människor inte andas ordentligt, det minskar den mängd syre kommer in i blodet, i slutändan gör det svårare för kroppen att utvisa toxiner. Yoga andningsövningar lära dig att andas ordentligt, så småningom utan att ens tänka på det.
  Andning Basics

  En av de bästa sakerna med övningar yoga andning (och yoga i allmänhet) är att det inte kostar något och kräver ingen utrustning. Allt du behöver är lite kunskap och en plats att öva.

  Bland de viktigaste sakerna att komma ihåg när du startar övningar yoga andning är att du alltid ska andas genom näsan. Näsan har hår och slemhinnor som filtrerar luften du andas, förhindrar små partiklar från att komma in i lungorna och orsaka skada. Vissa yogautövare tror också att Prana (som betyder "livskraft") absorberas genom näsan.
  P Det finns tre huvudtyper av andningen i yoga. Hög andning använder de övre delarna av lungorna. Detta är vad du göra när du höjer dina axlar puff bröstet ut. Detta bör undvikas, eftersom de övre delarna av lungorna är den minsta och tillåta den minsta mängden luft att komma in i lungorna. Också oönskad är mitt andning. Det är när de mellersta delarna av lungorna används.

  Låg andning andas som involverar de nedre delarna av lungorna. Du använder låg andning när du slappna av axlarna och pressa magen ut med varje andetag. Yoga lär att detta är den typ av andning som bör användas i vårt dagliga liv, eftersom de nedre delarna av lungorna är den största och låta de in luft i lungorna.