| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Lätt avstressande andningsteknik

  djupandning tekniker är ett kraftfullt sätt att hitta stress. Bromsa takten i andningen och andas syrgas in i varje kammare i lungorna kommer att hjälpa ditt parasympatiska nervsystemet tar över, den del av nervsystemet som ansvarar för vila och smälta. Andas mer syre i kroppen hjälper varje organfunktion bättre och utsläppen andas ut gifter. Det tar bara några minuter att sitta och ändra andningsmönster men resultaten gör hela skillnaden när det handlar om stress. Andningen

  mer syre du tar in i din kropp, desto bättre din kropp fungerar. Andningen styrs av nervsystemet. Nervsystemet är uppdelat mellan det centrala nervsystemet, som är ansvarig för frivilliga rörelser och det autonoma nervsystemet, som är ansvarig för de automatiska funktioner i kroppen såsom andning. Det autonoma nervsystemet är uppdelat i två delar. Den sympatiska och det parasympatiska systemet.

  Sympatiska systemet styr svaret mot stress. Kroppen går in i kamp eller flykt läge när den känner sig hotad. Din andning blir snabb och ytlig. Ibland kommer vi även hålla andan för att undvika intensiva känslomässiga reaktioner. När vi andas ut så här, säger vi våra kroppar till panik och stress.

  Parasympatiska systemet producerar ett tillstånd av avslappning och välbefinnande där du kan vila och smälta. Djupandning är relaterad till denna aspekt av nervsystemet och djup andning kommer att flytta en persons tillstånd, så att detta system är ansvarig.

  Ta ett djupt andetag in till greven av fyra, fylla lungorna med syre på en långsam, kontrollerad takt. Håll andan i för fyra räkningar, vilket gör att syret att cirkulera genom kroppen och sedan andas ut till greven av fyra, släppa toxiner från inuti cellerna och lungor. Håll andan ute i fyra punkter, och se till att helt tömma lungorna av gifter.
  Lungorna

  Många människor använder bara den mellersta delen av lungorna vid andning . De övre och nedre kammare förblir oanvända. Detta innebär att vi bara andas in en liten mängd av vad våra lungor kan hålla och när kroppen får tillräckligt med syre, förbättrar det hela vårt sätt att vara.

  För att vara säker på att du tar i full kapacitet andfådd, placera händerna på undersidan av dina revben och känna luften fylla blåsan, som ligger bakom den lägsta delen av bröstkorgen. När du andas, känna det blåsa upp som en ballong och när du fyller det området, fyll mitt på bröstet och sedan övre bröst också. När du andas ut, känna luften lämnar din kropp och känner din klackarna tömmas.
  Andningstekniker

  suck andetag är ett snabbt sätt att släppa spänningar och hitta en känsla av lugn väldigt snabbt. Andas in bekvämt och måttligt. Det finns inget behov av att andas in alltför djupt. Släpp sedan andetag på en extremt långsam takt. Detta kommer att ge dig en omedelbar känsla av lugn, och dämpa ångest och någon förhöjd känslomässiga tillstånd.

  När du behöver lugn, koncentration och fokus, blunda och sitta någonstans bekvämt. Bara märker dina andetag. Lägg märke till andas, paus, andas ut, paus och sedan fokusera på det fysiska förnimmelser du känner. Låt andetag för att bli mer ytlig, jämn och ljus. Detta kommer att bidra med lugn och koncentration.

  Med alla andningsövningar, andas in genom näsan och ut genom munnen.