| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • De bästa yogaövningar för Nacke & Skuldra

  Enligt sjukgymnast och yogainstruktör Julie Gudmestad, är kronisk nacksmärta en "modern amerikansk epidemi" och snäva axel muskler är ett vanligt problem bland hennes yoga klienter. Lyckligtvis innebär yoga kan hjälpa till att lindra spänningar i båda dessa områden samtidigt undervisa bättre hållning och höja den långsiktiga rörlighet. Bharadvaja s Twist

  Bharadvaja s twist är en avstressande pose som sträcker sig ut i axlar, rygg och höfter och kan bidra till att lindra nacksmärta. Börja med att sitta på golvet och lutar svagt på din högra skinkan. Böj båda knäna för att få dina fötter runt till vänster så att din vänstra fotled vilar bekvämt på höger fot och de är båda en bit från din vänstra lår. Andas in djupt och sitta rakt, sedan långsamt vrida överkroppen åt höger när du andas ut. Placera din vänstra hand på höger knä och höger hand på golvet bakom din högra skinkan för att hjälpa dig vrida vidare och vänder huvudet för att titta på dina fötter till vänster för att sträcka på halsen. Breath sakta in och ut i 45 sekunder, med fokus på att dra dina skulderblad ner mot svanskotan och känna den milda sträckning i nacken, sedan andas ut och återgå till startposition. Upprepa steg på vänster sida. Addera nybörjares Fish Pose (Matsyendrasana)

  pose kan bidra till att lindra ryggvärk, nacksmärta och trötthet och kan bidra till förbättra hållningen. Du kommer att uppleva en grundlig stretch av överkroppen under denna övning. Börja med att ligga platt på golvet på rygg med skinkorna vilar på ryggen av dina händer och dina armbågar undangömt på dina sidor. Tryck underarmarna ordentligt i golvet och andas in när du sakta höja överkroppen och huvudet från golvet. Sänk försiktigt ned baksidan av huvudet på golvet för att skapa en båge i ryggen och höja bröstet uppåt. Undvik att lägga för mycket vikt på huvudet eftersom detta kan anstränga nacken, istället hålla dina skinkor, ben och underarmar trycka aktivt i golvet. Håll posera för 15 sekunder sedan andas ut och sakta sänka ryggen mot golvet.
  Hälften herre Fiskar Pose (Ardha Matsyendrasana)

  Denna vridning pose sträcker axlar, nacke och höfter samt hjälper till att stimulera kroppen. Börja sitter på en liten kudde på golvet med böjda knän framför dig och fötterna. Skjut försiktigt din vänstra fot under höger ben på höger höft, lyft sedan höger fot över vänster ben och placera den på golvet bredvid din vänstra höft med höger knä pekar rakt upp. Twist din torso försiktigt till höger när du andas ut. Placera din högra hand på golvet bredvid din högra skinkan och vänster hand på golvet bredvid din vänstra fot med den övre armen vilar på utsidan av höger lår. Dra din inre högra låret i din torso, tryck på insidan av höger fot i golvet och vänder huvudet för att titta över vänster axel vid din högra fot. Andas in och ut djupt du koncentrera dig på att förlänga din ryggrad upp mot taket samtidigt som du drar dina skulderbladen bakåt och nedåt. Håll posera för 45 sekunder före utandning och släppa, sedan upprepa på andra sidan. Addera Dolphin Pose

  delfin pose är en stående pose sägs lindra stress och släppa spänningar i övre ryggen. Börja med knä på golvet och vila underarmarna på marken så att dina handleder är i linje med axlarna. Ta med handflatorna ihop, trycker dina underarmar i golvet och krypa på tårna. Sakta höja skinkorna i luften och räta knäna tills de är bara lätt böjda. Håll ditt huvud mellan överarmarna utan att låta den hänga och fortsätta att trycka på dina underarmar och tår i golvet. Koncentrera dig på att hålla din ryggrad rak, drog svanskotan upp till taket och dina skulderblad dras ut och ner på ryggen när du andas djupt i 45 sekunder. Andas ut och sakta böj knäna tillbaka till golvet.
  Bow Pose (Dhanurasana)

  Bow Pose är ett effektivt sätt att sträcka nästan hela kroppen. Det är särskilt bra för att lindra ryggvärk och förbättra hållning genom att stärka rygg och hals. Börja här pose med att ligga på framsidan med en kudde under bäckenet och armarna rakt ner genom sidorna, handflatorna uppåt. Andas ut och sätta fötterna mot rumpan med knäna höft bredd isär. Fatta dina vrister, sedan andas in och dra dina vrister och lår stadigt uppåt och bort från golvet. Med denna åtgärd kroppen ska bilda en båge form med armarna rakt bakåt som bågsträng. Håll denna position i 20 sekunder. Du bör fokusera på att trycka bäckenet och svanskotan mot golvet och hålla ryggen musklerna avslappnade. Försök att dra skulderbladen ut och ner och hålla axlarna avslappnade och bort från dina öron. Andas ut och släpp dina vrister för att återgå till utgångsläget.