| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Yoga Andning Metoder

  Yoga är en traditionell hinduisk disciplin för att uppnå andlig insikt och lugn. Bruket är en kombination av meditation, fysiska ställningar och andningsövningar. Enligt Donna Farhi, författare till "The Breathing Book," yogiska andningen, även känd som pranayama, är bra för psykisk och fysisk hälsa. Pranayama består av fyra andning metoder, alla med sin egen teknik och användning. Hög Breath

  Hög andning sker i den övre delen av bröstet och lungor. Enligt Richard Rosen, författare av "The Yoga of Breath," hög andning är den minst önskvärda yogiska andningen metoden eftersom den bara använder en liten del av dina lungor. Att orsaka hög andning, drar i musklerna i buken för att tvinga din magens innehåll upp mot din membran. Detta orsakar bröstet och nyckelben att stiga och falla med varje andetag. Även om det är önskvärt att använda enbart, många andningsövningar utnyttja hög andning.
  Low Breath

  Låg andning, ibland kallad bukandning, sker i den nedre delen av bröstet och lungor. Låg andning är överlägsen andra enkla former av yogiska andetag som det tar mer luft i lungorna, säger Rosen. Dessutom låg andning massage organen i buken, öka cirkulationen. Att orsaka låg andning, tryck försiktigt magen ut när du andas in och låta den återgå till normalläge när du andas ut. Ju djupare andetag, ju längre fram magen kommer att förlänga. Avslappningsövningar i yoga ofta fokuserar på låg andning.
  Mitt Breath

  Middle andning sker i både övre och nedre delarna av lungorna. Enligt Scott Shaw, författare till "The Little Book of Yoga Andning," mitt andning är den grunda andetag flesta människor instinktivt använda hela dagen. När du drar ett mitt andetag in, kommer dina revben stiger och bröstet expandera utåt något. Yogiska praktiken utnyttjar sällan mitt andetag ensam, de flesta övningarna införliva det med andra andning metoder yogiska praktiken, säger Shaw
  Komplett Breath

  Komplett andning är en kombination av högt. , låg och mellersta andetag. Den kompletta andetag involverar hela andningssystemet för den djupaste andetag möjligt. För att ta ett komplett andetag skulle du först andas in för att utöka bröstet och buken med en mitt andetag. Därefter fyller den övre delen av lungorna och expanderar med en hög andningsfrekvens. När den övre delen av lungorna fylls med luft, fyller den nedre delen med en låg andetag. Om det görs på rätt sätt, fyller denna lungorna till maximal kapacitet, vilket ger ökad syre till kroppen. Du bör inte sätta fullständig andning i praktiken förrän du har bemästrat de andra tre typer av andning, skriver Rosen.