| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man undervisar yoga till barn genom en berättelse

  I sin bok, "Sagostund Yoga: Undervisning Yoga för barn," Sydney Solis säger att storytelling ger barnen de grundläggande verktygen för att möta de utmaningar som växer fram. Kombinera konsten att berättande med det av yoga kan främja läskunnighet och muntliga och förmåga att lyssna, hjälpa barn att förstå arketyper som mentorn och hjälten, och främja "finess och komplexitet i ett ungt sinne." Saker du behöver
  material yogaundervisning
  Story böcker
  dator med internetuppkoppling
  Pen
  Paper
  Yogamatta
  Musikspelare
  Visa mer instruktioner
  1

  Välj en historia att berätta genom yoga. Yoga innehåller arketyper och klassiska föremål berättande, tecken och symboler, såsom krigare, trädet och bron. Hitta lämpliga historier via online yoga forum och resurser, eller du kan bläddra igenom ett barns sagobok jakt efter dina egna historier att berätta.
  2

  Läs din berättelse till dig själv i förväg. Leta punkter i berättelsen där du kommer att kunna be barnen att utföra en viss pose. Till exempel, om en katt kommer in i berättelsen, markera den punkten som en möjlighet för barnen att utföra katt pose. Ju mer poser du kan infoga, desto mer interaktiv blir det för barnen.
  3

  Skriv ner idéer för att berätta historien när barnen inte är i en viss pose. Det är viktigt att hålla sin uppmärksamhet hela. Agera ut berättelsen med dockor och innehåller musik, ljudeffekter och visuella hjälpmedel fungerar bra. Leta efter sätt att fysikalisera berättelsen så mycket som möjligt, så att barnen kan klappa, stampa och flytta runt med dig.
  4

  Öva historien förväg tills du är bekväm med det. Ju bättre du känner till historien och poser, desto mer entusiastisk du ska vara, och bättre kunna koncentrera sig på att interagera med barnen. Samla alla rekvisita, instrument eller böcker i en väska för enkel åtkomst.
  5

  tillåter tid för att ställa upp. Se till att din musikspelare fungerar, om du använder en. Markera "spots" med tejp eller klistermärken för yngre barn, så att de vet var de ska stå och har gott om utrymme att flytta runt. Ställ upp dockor och rekvisita.
  6

  Review de ställningar du kommer att använda i berättelsen med barnen precis innan du börjar övningen. Även om de redan vet det innebär att de kommer att använda, det ger dem en översyn och en heads-up för vad de ska göra.
  7

  Utför berättelsen med så mycket entusiasm och animation som du kan. Den roligare du har, desto roligare barnen kommer att ha.
  8

  Sitt barnen ner efter berättelsen och få dem att diskutera vilka karaktärer de avser och varför. Detta uppmuntrar dem att tänka kritiskt om historien och relatera den till sina egna liv. Utför någon rutinmässig wrap-up som du brukar göra.