| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man undervisar yoga för gravida kvinnor

  Yoga är en bra form av motion för gravida kvinnor. Det hjälper lossa muskler och lär eleverna att slappna av vilket hjälper till att förbereda dem för de svårigheter av arbetskraft. Prenatal yoga kan också hjälpa mödrar hålla formen, genom att begränsa överskott viktökning, ökad flexibilitet och stärka viktiga muskler. När undervisningen en prenatal yoga klass, finns det några saker att tänka på för att garantera säkerheten för dina kunder och deras ofödda barn. Saker du behöver
  yogamattor
  vatten
  Luftkonditionering kuddar
  Body
  Handdukar
  Stolar
  Visa fler instruktioner
  1

  Ställ ditt klassrum termostat vid rumstemperatur. Aldrig skapa de heta yoga klasser som är 90 grader F eller högre. Dessa miljöer kan vara farligt för blivande mödrar som är lätt benägna att överhettas. Det är också en bra idé att ge en fontän eller kallare för att se till att eleverna förblir ordentligt släckt hela träningen.
  2

  reda från dina elever vad trimestern de är och fråga om deras komfort och obehag. Om du sitter eller står på ett visst sätt är smärtsamt för obekvämt för dem, överväga ett alternativ pose för att lära dem att maximera komforten samtidigt hjälper dem att uppnå sina mål.
  3

  Begin din klass med en andningsövning. Lär dina elever om Ujjayi. Denna andningsteknik kräver studenterna att andas in långsamt genom näsan tills lungorna är fulla och sedan andas ut långsamt och fullständigt. Lärande Ujjayi hjälper gravida kvinnor lär sig att andas ordentligt och slappna av vilket kan hjälpa dem under förlossningen genom att sänka blodtrycket och minska impulsen att skärpa sina muskler.
  4

  stödstrukturer såsom stolar och väggytor tillgänglig för dina elever och försöker undvika ställningar som kräver studenterna att balansera under långa tidsperioder. Graviditet kastar av en kvinnas känsla av balans och en nedgång kan vara farligt för mamman och barnet.
  5

  Gör några milda stretching av ryggen, armar och ben om möjligt genom att bedriva en stående stretch eller starta en rask promenad runt i rummet. Detta hjälper till att lossa muskler och förbereda kvinnorna för motion. Undvik sträckor som innebär bockning över magen för långt, särskilt för kvinnor i tredje trimestern, eftersom detta kan vara svårt eller smärtsamt om inte omöjligt.
  6

  Starta övningen med en sittande pose såsom skrädderi pose. Har kvinnorna sitter mot en vägg på en yogamatta med upprullade handdukar nedanför knäna med fötterna röra ut framför dem. Låt eleverna tryck försiktigt knäna ner så långt de kan och hålla positionen. Påminn dem om att de kan komma ut av den pose som helst, eller justera för komfort och stabilitet.
  7

  Hjälp eleverna om att deras händer och knän så att armarna är axelbrett men armbågarna är inte låsta. Instruera dem att spetsa ryggen och drar i sina skinkor som de andas in och sedan att räta ut igen när de andas. Tillåt dem att slutföra detta arbete under några minuter i sin egen takt. Studenter i tredje trimestern kanske vill hoppa över den här som en händer och knän pose kan vara svårt att åstadkomma.
  8

  ryggar Position stol framför dina elever och få dem att stå upp och hänga på baksidan av stolen. Studenter som är längre fram bör ges en trave böcker bakom sig. Instruera eleverna genom en grundläggande huk, har kontrakt dem höja sina bröst, räta ryggen och sänka sina svans-ben mot golvet. De med böcker kan vila sina bottnar på stacken. Har tar dem ett djupt andetag och när de andas stå tillbaka upp. Detta hjälper lossna bäckenmuskulaturen som kan göra förlossningen lättare.
  9

  Avsluta sessionen med en sida liggande pose svalna. Har eleverna ligga ner på vänster eller höger sida, beroende på vilket mer bekvämt, med huvudet vilande på armen och en kropp kudde mellan knäna och låren. Ta dem tillbaka genom Ujjayi i detta läge för att avsluta lektionen.