| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Övningar Innan Yoga Nidra

  Yoga Nidra är hela kroppen avkoppling i ett tillstånd av mental medvetenhet. Termen betyder "yogiska sömn," och det händer under en guidad meditation som släpper alla spänningar och stress i en 20 - till 45-minuters session. Yoga Nidra kan följa en vanlig yoga eller användas som en fristående praxis att varva ner i slutet av dagen. Värmer upp och chilla med några asanas eller en andning session först förhöjer Yoga Nidra fördelar. Warm Up

  Yoga Nidra främjar ett tillstånd av fullständig avkoppling för kropp och själ, men utmaningen är att vara medveten och inte glida iväg i drömmande eller sömn. I Yoga Nidra, inte tankar inte bara glida. Guidad meditation leder sinnet, aktivera alla regioner i hjärnan. En mild serie Sun Hälsningar i förväg värmer upp stela muskler och får energin flödar jämnt i hela kroppen. Uppmärksamhet på varje drag, från Mountain pose till Nedåt-Facing Dog, rensar sinnet inför den djupa fokus att följa. Prefacing en Yoga Nidra session med Sun Hälsningar skapar ett flöde från kroppskännedom till fysisk avslappning följt av mental medvetenhet i ett sinnestillstånd avslappning.
  Lossa upp

  Skaka ut mesta av spänningen du omedvetet håller i din ryggrad och axlar med några långsamma Cat-Cow poser innan glider in i Yoga Nidra. Knä på alla fyra på mattan och långsamt avrundning och kröker ryggen sträcker ryggen, öppnar axlarna och lindrar stelhet, så att du kan sjunka djupt in i Yoga Nidra. Följ den kombinerade posera med en liggande isometrisk kropp scan, klämma och släppa muskelgrupper från fötterna genom dina ben, core, överkropp, händer och armar, hals och ansikte. Harvard Medical Center rapporterar att yoga bromsar hjärtfrekvensen, sänker blodtrycket och ökar kroppens förmåga att anpassa sig till stressiga förhållanden lätt. Använd asanas och lätt motion för att eliminera ett skikt av spänning och återställa smidighet till din ryggrad. Sedan utforska alert lugnet i Yoga Nidra.
  Breathe Into It

  Pranayama eller yoga andning, återkopplar dig till fredlig medvetandet som det lugnar sinnet prat och lindrar ångest. Några minuter av djupa diafragma andning ökar även flödet av prana, eller livgivande energi i hela kroppen, sätta dig i en lugn sinnesstämning och aktivera din hjärna "avkoppling svar." Ligg på rygg med böjda knän och fötterna på golvet. Placera en palm på magen och andas djupt in och ut, märker hur din hand stiger och faller med andningen. Gör detta för åtta till 12 andetag, svagt förlänga andas och andas ut varje gång så att du andas långsamt och expanderar eller drar ihop nedre magen, diafragman och bröstkorgen varje gång.
  Let It All Go

  Savasana, eller Corpse pose, är slutet-av-praxis avkoppling på mattan som används för att integrera allt arbete i en yoga rutin och frige alla eventuella återstående spänningar i kroppen. Det är också en idealisk plats för Yoga Nidra. Swami Jnaneshvara Bharat, en Yoga Nidra meditationslärare, säger asanas som Corpse pose göra det lättare att vända i och utveckla tillspetsad fokus under en "yogiska sömn" session. Ligg på rygg, känna dina bäckenben sjunka ner i golvet, låt dina fötter och ben faller öppna och lyft basen av din skalle med båda händerna, släppa nacken innan den sänks ditt huvud på mattan. Lyft båda armarna över huvudet, slappna av skulderbladen och flyta ner armarna längs sidorna, handflatorna uppåt. Fokus på djup, långsam andning i ungefär fem minuter innan du börjar Yoga Nidra.