| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Vilka är fördelarna med Sun Salutation i Yoga?

  Sun Hälsningar, eller Surya namaskar på sanskrit, innebär en sekvens av 12 ställningar som rör sig smidigt från ett till nästa. I grund och botten en knäböj dragkraft övning som börjar och slutar i en stående position, Sun Hälsningar ger en ganska kraftfull och effektiv träning. Du kan utföra sekvensen flera gånger som ett komplett yoga i sig själv eller som warm-up träning. Fysiska fördelar

  Regelbunden träning av Sun Hälsningar kan förbättra din uthållighet och styrka. Sekvensen sträcker också dina muskler, speciellt ökar rygg och midja flexibilitet. Olika poser i sekvensen främja balans och stabilitet, där som andra förbättra hållningen. Om praktiseras regelbundet och upprepade gånger, kan detta kardiovaskulär träning bränna kalorier och därmed hjälpa till med fettförbränningen.
  Mentala fördelar

  Solen är källan till hälsa och vitalitet, så utförandet av Sun Hälsningar är utformad för att ge mentala fördelar också. Sekvensen minskar spänningar och stress, ökar koncentration och djup andning. Mountain pose, som börjar och slutar i sekvensen, är särskilt effektiv i att låta tid att utveckla en inre fokus och att upprätta en avsikt för yoga som följer. Om du låter dem, kan Sun Hälsningar bidra till att lugna sinnet på samma sätt som meditation gör.
  Sol hälsning Variationer

  Yogakurser och DVD-skivor ger vanligtvis Sun Salutation A, den grundläggande serie av asanas. Ju längre Sun Salutation B tillägger ordförande Pose och Warrior jag till sekvensen, och Sun Salutation C är en alternativ version från Sivananda yoga, med plankan ersätter Chaturanga för folk som kämpar med det senare.
  Mindful Öva och gradvis utveckling

  att dra maximal nytta, lära varje individ pose som innefattar Sun Hälsningar. Andas och bromsa din takt eller ta en paus om andningen blir ansträngd eller svår, rekommenderar "Yoga Journal" redaktör Richard Rosen. Öva poser i sekvensen individuellt vid första kan bidra till att skapa flytande rörelse när man sätter ihop dem. Varje rörelse bör vara uppmärksam och exakt, även i slutet av rundan där trötthet kan leda till slarv och minskad koncentration. Det är viktigt att börja med att träna bara några rundor av sekvensen, och arbeta sig till 10 till 15 omgångar, och eventuellt även till de traditionella 108 rundor som du kan få tillräcklig styrka och fokus.