| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Tidig morgon Kundaliniyoga Poses

  Tidigt på morgonen Kundalini poser är en del av Sadhana, vilket är en form av egenvård för Kundaliniyoga utövare. Den Sadhana kan börja var som helst från 03:30 till 06:30, enligt Rachel Hill bok "Nursing inifrån-ut." En typisk session börjar klockan 4:30 En två-till fem-minuters kall dusch, eller Ishnaan terapi, tas före morgon Sadhana för att väcka kroppen. Genom att engagera sig i Sadhana, utvecklar du självdisciplin samt förbättra din fysiska och andliga hälsa. Den centrala Image

  Kundaliniyoga, Prana, eller din grundläggande energi, härskar över kvaliteten på ditt inre liv. Den kanal för denna energi är bosatt i ryggraden. I ditt normala tillstånd av att vara, är denna energi inte medvetet kontrolleras och övervintrar som potentiell energi vid basen av ryggraden. Det uttrycks i ett omedvetet sätt i din lägre centra, eller naveln, ändtarm och könsorgan. Genom att träna Kundaliniyoga, kan du uttrycka denna energi på ett medvetet sätt och höja den till de övre centra i kroppen:. Hjässan, panna, hals och hjärta
  Andning

  Sadhana börjar vanligtvis med några minuters pranayama, eller kontrollerad andning. Till exempel kan du börja med varannan näsborre andning, vilket är djupandning som sysselsätter din membran. Följ med Breath of Fire, eller bälgar andas. I denna typ av andning, använder du din membran som en pump, snabbt trycka luft in och ut ur lungorna. Breath of Fire fyller din kropp med praniska energi. I motsats till andra former av yoga som syftar till att successivt bryta ner blocken i kroppen, använder Kundaliniyoga kraftfulla flöden av energi och ansträngning för att undanröja hinder i ditt sinne och kropp.
  Syften av de ställningar

  I Sadhana, det finns två kategorier av poser att tjäna olika syften, enligt Charles Glock bok "The New religiösa medvetandet." Den första typen av pose är utformad för att stärka och rengöra din aura, eller biomagnetic fält som omger din kropp. Till exempel gör en framåt och bakåt armsving medan andning stimulerar djupt din aura. En annan övning är att hålla handflatorna några inches isär att känna krafter attraktion mellan dina händer.

  Den andra typen av pose mål att bygga upp dina inre organ. Ett exempel är en progressiv benlyft där du ligger på rygg och börjar med att höja benen ungefär sex inches från golvet och håll i 30 sekunder. Successivt öka höjden av hissen på följande sätt: 12 inches, två fötter, 45 grader, 60 grader och 90 grader. Varje vinkel av benen kommer att sätta stress på olika nervbanor som laddar din energi flöde.
  Exempel på Morning Set

  Börja uppsättningen genom att ta ut din elektromagnetiska fält. Stå och förlänga armarna framför dig. Lyft armarna över huvudet tills tummarna möts. Utför en framåt böj att röra tårna. På det andra steget, sitta och sära på benen isär. Sänk ditt huvud till ena knä och håll stretch. Utför Breath of Fire, eller bälgar andas, i två minuter och upprepa på andra sidan. På det tredje steget, flytta in i Locust pose, där du ligger på mage med handflatorna under dina lår. Andas in och höja benen, hålla benlyft så länge du kan. Upprepa övningen i tre minuter. På det fjärde steget, lyft överkroppen upp och välver tillbaka till Cobra pose. Håll denna ställning så länge som möjligt och upprepa i tre minuter. Därefter lyfter dina höfter och ben i en Shoulder Stand och andas djupt tre gånger. Sparka skinkorna snabbt, alternerande ben, i tre minuter. Avsluta uppsättningen med en Easy pose, där du luta dig tillbaka med benen i kors och händerna låsta med fingrarna sammanflätade på magen.