| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Yoga och brachialis

  begravd under dina biceps är brachialis, en muskel i överarmen som gör att du kan böja armbågen. Om du utvecklar brachialis, kan det öka armstyrka samt ge sken av en svällande biceps muskler. När du aktiverar biceps och brachialis för armbåge flexion, förlänger du också triceps, eller muskel på baksidan av armen bekämpa denna rörelse. Ett brett utbud av yogaställningar görs möjligt genom brachialis insatser för armbåge flexion. Använda armbåge flexion


  En yogaställning som upprätthåller en armbåge flexion är gudinnan pose, där du håller armarna i rät vinkel. Till exempel, stå med fötterna ca 4 meter ifrån varandra. Vänd fötterna ut så att de möter hörnen på rummet eller i 45 graders vinkel. Lyft armarna till axelhöjd och dra ut dem till dina sidor. Böj armbågarna för att bilda räta vinklar med armarna. Peka fingrarna mot taket och vrid handflatorna in så de möter varandra. På utandningen, böj knäna och knäböj tills låren är parallella med golvet. Tänk dig att du håller en stor orb overhead. Håll posen i tre till sex andningscykler.
  Stabilisera Elbow


  I vissa yogaställningar, biceps och triceps kontrakt samtidigt för att hålla din armbåge robust och stabil. När du måste balansera din kroppsvikt med eller på armarna, blir stabilisering av armbågarna en viktig faktor för att fylla i pose. Till exempel, när du utför en huvudstående, eller sirsasana, hjälper en ihållande armbåge flexion dig att balansera din kropp. The Peacock pose, eller Mayurasana, kräver att du håller en armbåge flexion samtidigt balansera din kropp horisontellt i luften på dina underarmar.
  Förstärkning överarmen


  Eftersom yogaställningar inte kräver mycket att dra eller lyfta, gör dina brachialis och biceps inte får så mycket av ett träningspass som dina triceps, enligt "vapenkontroll," en artikel av Julie Gudmestad i Yoga Journal. Även om du lägger lite stress på överarmarna när du tar tag i fötterna och dra dig djupare in i en framåt böj, likställer övningen inte, till exempel styrketräning. För att stärka överarmarna, kan du använda små 2 - till 5-kilos hantlar. Utför biceps curls där du lyfter vikten genom att böja armbågen och dra vikten till axeln. Börja med en enda uppsättning av 10 reps, bygga upp till tre eller fyra uppsättningar som armarna växa sig starkare. Addera Stretching brachialis och Biceps

  att sträcka brachialis och biceps muskler, stå nära en dörröppning eller en vägg. Placera din högra axel på en 90-graders vinkel mot väggen. Förläng din högra arm och koppla din hand till en dörrposten, eller helt enkelt placera den på väggen. Medan hålla armen på plats, vrider kroppen borta från din arm. Du bör känna stretch i överarmen. Håll toppläget i ca 20 sekunder. Byta sida och upprepa sträckningen med andra armen.