| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Teman för Back-Bending Yoga Sekvenser

  Tänker tillbaka på den senaste gången du deltog i ett tema part. Temat inspirerade antagligen värdens val av meny och aktiviteter, vilket resulterar i en mer interaktiv och trevlig tillställning för gästerna. Likaså kan theme-centrerade yogaklasser sätta fokus och kreativitet till den sekvens av asanas, eller ställningar. För back-bending yoga sekvenser, kan ett tema hjälpa dig att välja vilka ställningar att utföra, och det kan ge motivation och vägledning för din praktik. Skaffa instruktion från en certifierad yogalärare innan öva tillbaka böjar hemma, och inte öva tillbaka böjar om du har frågor ryggrad hälsa. Använda teman för Back Bends

  yogautövare kan uppleva motstånd mot back-bocksekvenser. Som yogalärare Jason Crandell skriver i "Yoga Journal," tillbaka böjar kan vara obekväma och orsaka rädsla och osäkerhet, eftersom kroppen inte naturligt röra på det sättet. När du vet hur ett säkert sätt att göra back-bending ställningar, kan ett tema kan du lägga märke till de fysiska och psykiska känslor som dyker upp när du övar. Crandell påpekar att odla större medvetenhet om dina reaktioner på svåra situationer är den verkliga kärnan i yoga.
  Hjärta-öppningstemat

  Teman kan vara centrerad på en filosofi från yogatraditionen eller en fysisk del av kroppen. Öppna ditt hjärta är ett tema som täcker båda aspekterna. Du kan visualisera att öppna din känslomässiga hjärta, som i yoga kallas ahimsa, eller medkänsla, och på samma gång, kan du fysiskt skapa utrymme i musklerna runt bröstet och bröstkorgen. För att genomföra detta tema i en back-bockning yoga sekvens, välj ställningar som lyfter ditt hjärta upp till himlen och bredda din bröstkorg, såsom Camel pose. För att utföra denna hållning, placera knäna hip-avstånd på din matta. Om du har känsliga knän, rulla din matta i hälften för att skapa extra dämpning. Sätt händerna på höfterna och andas in när du lyfter ditt hjärta. Försiktigt luta sig tillbaka, trycker höfterna framåt och krama in naveln mot ryggraden för att skydda din nedre ryggen. Bo här för fem djupa andetag. Om du är mer flexibel, kan du nå tillbaka och vila händerna på hälarna. Känn bröstet område fysiskt öppna, och föreställa medkänsla och kärlek som strömmar in i ditt hjärta.
  Vitality Theme

  Som yoga expert Kino MacGregor berättar "Elephant Journal, "back böjar få energi upp din ryggrad och rena ditt nervsystem. En vitalitet tema kan hjälpa dig att fokusera på den styrka du behöver för att få igenom en back-bockning yoga sekvens. Kraftfulla ställningar som kräver muskelarbete från många olika delar av kroppen är utmärkta energikällor-boosters. Till exempel är Wheel pose en back krök som, enligt "Yoga Journal," stärker dina lemmar, ökar energi och stimulerar din sköldkörtel, det körtel ansvarar för att reglera ämnesomsättningen. För att göra detta pose, ligga på rygg med fötterna på mattan och knäna hip-avstånd. Placera handflatorna på mattan nära öronen, med fingertopparna pekande mot dina axlar. Ta ett djupt andetag in när du trycker på ordentligt i fötterna och händerna, lyft kroppen utanför mattan. Ta fem djupa andetag i hållning innan sakta sänker ner till mattan. Upprepa denna hållning ytterligare två gånger, vila med benen rakt ut på mattan i mellan repetitioner. Visualisera ett flöde av energi rör sig upp och ned din ryggrad, vilket ger dig en större känsla av total vitalitet.
  Tredje Chakra Theme

  yogiska filosofin, chakran, eller energicentra, är ansvariga för många aspekter av din fysiska och emotionella välbefinnande. Som författare och yogaentusiasten Melissa Garvey upptäcker i "Yoga Journal," var och en av de sju chakran inblandade i back-bockning ställningar, men den tredje och fjärde chakran påverkas mest. Den fjärde chakraen lokaliseras i hjärtat utrymme, så en hjärta-öppningstemat skulle kunna användas tillsammans med fokus på detta chakra. Som framgår av "FinerMinds," den tredje chakra förknippas med viljestyrka, ambition och handling. När det är ur balans, kan självmedvetenhet och låg självkänsla uppstå. För att balansera ditt tredje chakra, utför tillbaka böjar som stimulerar buken, såsom Cobra pose. Ligg på mage med toppar av fötterna trycka in mattan, hip-avstånd. Placera handflatorna direkt under dina axlar. Låt dina armbågar pensel förbi bröstkorgen som du försiktigt lyfta bröstet och hakan utanför mattan. Ta fem djupa andetag och sedan långsamt sänka dig tillbaka till mattan. Vila med din panna på baksidan av dina staplade händer för ett par andetag innan du upprepar hållning två gånger. Fokusera på att andas kraftigt i området runt naveln, harmonisera din tredje chakra.