| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Yoga för att stärka Arches i fot

  Dina fötter stödja din kropp hela dagen och ta ett bultande. Du pressa dem till trendigt trånga skor. Du ignorerar dem sedan om de är som orsakar smärtan. Eftersom din kropp fungerar på ett balanserat sätt, kan svaga valv orsakar inte bara fotproblem men även ben, höft och rygg problem. Vissa yoga instruktörer hänvisar till fötterna eftersom rötterna av kroppen, enligt Melanie Haiken s artikel "Happy Feet" i "Yoga Journal." Använd yogaställningar att stretcha och bygga valven i fötterna för att hålla muskulära obalanser i schack. Stående utgör

  När du tränar stående poser, skjut högarna enligt din stora tår och din inre klackar i golvet. Som svar, dina bågar kommer rekylen och kontrakt som en uppsättning fjädrar. Denna lilla justering kan stärka dina bågar. Att sträcka på bågar efter en kraftfull kontraktion, förlänga tårna och pressa ner i hälarna. Sedan, driva på både dina stora och små tår så att du flytta din vikt till bollar av dina fötter. Visualisera sträckning toppen av en trumma som du tänja dina fotsulor.
  Exempel stående pose
  p Om du vill ha en utmaning, prova ordföranden Pose Tiptoe Balance Sequence eller Utkatasana Padangusthasana Vinyasa, enligt Alisa Baumans artikeln, "få ett försprång," i "Yoga Journal." I denna pose, måste du stiga på bollar av dina fötter och kontrakt valven i fötterna hålla balansen. Stå med fötterna ihop, sprida tårna för att förankra fötterna i golvet. På inandning, lyft dig själv till bollar av dina fötter. Sträck ut armarna framför i brösthöjd, vänder handflatorna nedåt. Andas ut och sakta knäböj. Böj knäna tills de är parallellt med marken. Håll bröstet upprätt, diskbänk svanskotan mot golvet och lyft hälarna så mycket som möjligt. Håll posera för fem sekunder. Utför fem reps. Om du är osäker på din förmåga att balansera, sätta en stol framför dig och ta tag i det för stöd.
  Exempel Sitting Pose

  Om du tränar hjälten pose, eller Virasana, dagligen, kommer det att bygga dina valv och sträcka ut toppar i fötterna. Ställ dig på golvet, så att de inre delarna av knäna röra. Skjut dina fötter så de är bara utanför höfterna. Tryck toppar av fötterna mot golvet, mete dina stortår mot höfterna. På utandningen, luta dig tillbaka halvvägs och luta sig framåt. Använd tummarna för att driva dina vadmusklerna mot dina fötter och sedan sitta ner på rumpan. Placera händerna på låren, handflatorna nedåt. Börja med att hålla posen från 30 sekunder till en minut, arbetar upp till fem till 10 minuter per dag. Om ställningen är alltför obekvämt, sitta på en hopvikt filt.
  Work Your Toes

  Att arbeta valven i fötterna, aktivera tårna. Till exempel sätta ett papper på golvet. Sitt på en stol och placera fötterna på papperet. Försök att rulla upp och stukning papperet till en boll med bara tårna. Prova stortån pose, eller Padangusthasana, som använder tårna för att stärka dina bågar. Stå med fötterna ungefär sex inches isär och benen raka. Böj dig framåt i höften, hålla huvudet och bålen i en rak linje. Placera din högra mitten och pekfingret mellan din högra stora och andra tårna. Haka två fingrar runt din högra stortå och ta tag i den. Gör samma sak för din vänstra fot. Wrap tummarna runt de fria fingrar för att slutföra handen positionen. Andas in och lyft bålen, räta ut armarna och upphandlande dina fyrhjulingar. När du andas ut, lyft dina sit-ben och släpp dina hamstrings. Håll trycka ner fingrarna med tårna att arbeta dina bågar. Upprepa rörelserna för några andningscykler och håll sedan posera för en minut att slutföra övningen.