| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Restorative yogaställningarna

  Restorative yogaställningar tillåter dig att slappna av på djupet och återställa kroppen till ett balanserat tillstånd. Samtidigt stimulera quieting system i kroppen, hämmar de aktiverande system, eller de delar av nervsystemet som förbereder dig för åtgärder. Bruket av reparativ yoga kretsar kring åtta villkor, vilka inkluderar muskel release, komfort, varm hud, inverterad eller tillbakalutat läge, svagt ljus eller mörker, tryck på benen runt dina ögon och hålla posera för en tillräckligt lång tid. Dessa villkor få avkoppling, enligt Roger Cole artikel "Villkor för Calm" i Yoga Journal. Reparativ poser kräver normalt stödjande hjälpmedel såsom bolster, block och filtar. Avkoppling

  Efter en stressig dag på kontoret, utför Barnets pose, eller Balasana, för att slappna av din kropp och lugna ditt sinne. Ställ dig på mattan, röra dina stortår. Långsamt sänka dig till sittande på knä. Sprid dina knän till hip-width avstånd. På utandningen, böj dig framåt och sjunker din stam i låren. Placera din panna försiktigt på golvet, höja den nedre delen av skallen bort från toppen av halsen. Vila armarna efter sidorna, vänder handflatorna upp och släppa dina axlar. Håll posera i minst 30 sekunder och upp till tre minuter. För att frigöra pose, förlänga överkroppen först. Andas in och lyft kroppen, sjunker svanskotan i bäckenet.
  Muscle Release

  i benen-up-the-Wall pose, försiktig stretching för minuter vid en tid och användning av en propeller gör att du kan slappna av dina muskler. Placera en rund bolster ca 5 till 6 inches bort från en vägg. Abborre i sidled på den högra änden av bolster och luta din högra sida mot väggen för stöd. På utandningen, lyft båda benen upp mot väggen och drapera kroppen över bolster. Försiktigt sänka dina axlar, huvud och armar mot golvet. Vänd handflatorna uppåt. Låt dina sit-ben för att sjunka in i området mellan väggen och bolster. Genom att placera ett bolster mellan benen och väggen, kan du stödja dina ben i en liten vinkel mot väggen, så att du kan hålla benen raka utan spänning. Håll posen från fem till 15 minuter.
  Öppna Body


  stöds Bound-Angle pose öppnar bäckenet, buken och bröstet med säkerhet och kan hjälpa dig om du har andningssvårigheter eller högt blodtryck, enligt Judith Hanson Lasater bok "Slappna av och förnya:. Vilsam Yoga för stressiga tider" Du behöver ett bolster, fyra långa rullar filtar, en sandsäck och en dubbel-faldig filt. Sitt innan den korta änden av bolster och långsamt tillbaka på det. Sätt en dubbel-faldig filt under nacken och huvudet. Din stammen bör vila på en 45-graders vinkel mot marken. Böj knäna, drar fötterna ihop. Låt knäna för att sänka dina sidor. Placera en lång rulle filt under din höger och vänster lår. Sätt en sandsäck ovanpå fötterna för att hålla dem på plats. Sträck ut armarna till sidorna och sätta en lång rulle filt under varje arm. Med dina armar, ben, huvud och nacke stöds, bör du känna dig som om du svävar. Täck ögonen med ett öga väska. Håll posera för 10 till 15 minuter.
  Miljö

  Skapa en varm och mjukt belyst miljö att träna reparativ yoga. Om din hud är för kallt, sätter det igång en mekanism i kroppen som höjer blodtrycket. Om din hud är varm, utlöser det din främre hypothalamus, vilket kommer att hämma ditt nervsystem från varvat upp. Din hjärtslag kommer att sakta ner och din kropp kommer att flytta in i ett lugnare läge, enligt Cole. Likaså kommer svagt ljus eller ett öga täcker också stimulera din främre hypothalamus och hjälper dig att slappna av. Addera