| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Rocking övningarna Cradle Yoga

  Om du känner dig lite tight i höfterna, det finns ett antal olika yogaövningar som du säkert kan göra för att öppna upp och sträcka ut dem. Rocking Cradle är en yoga övning som sträcker dina höftböjarmuskelaturen, lår insida, hamstrings, glutes och axlar. Med fortsatt praktiken Rocking vaggan och andra övningar yoga hjälper dig att öka din flexibilitet och rörelseomfång. Sittande

  Rocking Cradle är en sittande övning som först börjar med Cradle Baby pose. När du sitter på marken, hålla din vänstra benet rakt och lyft höger ben medan du böjer knäet. Försiktigt tag höger fot med vänster hand och använd din högra arm för att vagga ditt knä och underben precis som du skulle vagga en bebis. När du är i Cradle barnet, fokusera på din andning i tre till fem djupa andetag. Därifrån kan du försiktigt klippa från sida till sida. Upprepa vaggar övningen med vänster ben.
  Reclining

  En liggande eller liggande Cradle Baby låter dina mag-och ryggmusklerna att slappna av. Ligg på rygg och plocka en fot upp från marken, böj på knäna och vaggan benet nära överkroppen. Benet som inte håller vaggas kan vara antingen rak eller böjd. En variant av detta liggande pose som också öppnar höfterna är trä nålen - ibland kallad Nålens öga. Båda benen är från golvet när du ligger på rygg i trä nålen, och ett ben stödjer eller vaggar det andra benet. I liggande Cradle barnet och trä nålen, kan du gunga fram och tillbaka som du skulle i sittande Rocking Cradle motion för att frigöra spänningar i dina höfter och låg rygg.
  Sequence Pose

  Cradle barnet och Rocking baby kan också användas i en sekvens av ställningar som leder upp till mer en utmanande pose, t.ex. kompass. Compass kräver en hög grad av flexibilitet. Cradle Baby följt av Rocking barnet kommer värma dig upp och kommer att hjälpa dig att uppnå större flexibilitet i höfterna så att du kan så småningom försöka Compass. Arbeta din väg till mer utmanande poser är en resa, njuta av den tid det tar att komma dit och det kommer med tiden
  Överväganden
  p Om du aldrig. gjort en Rocking Cradle övning innan, överväga att ta ett yogapass med en instruktör som kan guida dig genom ordentlig uppvärmning sekvens som behövs för att prova det på ett säkert sätt. Oavsett om du gör detta pose sittande eller på ryggen, lätt in i pose noga - inte tvinga den. Om du har knä smärta eller obehag när som helst, det är ett tecken på att komma ut ur pose. Om du har en historia av höft eller knä problem, kolla med din läkare eller vårdgivare att se till yogaövningar är lämpliga för dig.