| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Origins of Kundaliniyoga

  Från Hatha till Bikram till Vinyasa, är det lätt att gå vilse i en värld av yoga. Bland de många olika typer av yoga, fokuserar Kundalini på att blanda det andliga med det fysiska genom en blandning av kontrollerad rörelse, andningsövningar, meditation och, i vissa fall, den sjunger mantran. Liksom nästan alla sorter av yoga, är skyldig Kundalini sin identitet till en lång och anrik historia, en som, i det här fallet, sträcker sig ända tillbaka till det åttonde århundradet. Början

  Kundaliniyoga ursprungligen härstammar från det indiska bruket av tantrisk yoga i 700s AD Under den period som kallas den Puranic Epok, som sträckte sig från 800 till 1469 e.Kr., ett steg bort från andlig tillväxt genom asketism - svår självdisciplin eller självförnekelse - födde Shakti filosofin, genom vilken Kundaliniyoga påverkades. Ordet "kundalini", som visas i den klassiska litteraturen av Hatha yoga, faktiskt hänvisar till den energi som lagras i en spole vid basen av ryggraden, en "orm energi."
  Tidig utveckling

  Utvecklingen av Kashmiri Shaiva filosofin under 900-talet definieras närmare identitet Kundaliniyoga, som dess litteratur beskrivs de tre viktigaste filosofier av Kundalini. Dessa centrala föreställningar inkluderar den universella energin av para-kundalini, den energigivande kropp-själ-komplex av prana-kundalini och medvetandet kallas Shakti-kundalini.
  Origins i Amerika

  Efter att tränat i mer än 1000 år, såg Kundaliniyoga en pånyttfödelse av slag i 20-talet. Denna yogiska traditionen är västerländska historia går tillbaka till 1969. Vid denna tid, tog Sikh ledare Yogi Bhajan, född 1929, Kundaliniyoga till Nordamerika. Bhajan bildade glad, frisk, Holy Organization, eller 3HO, ungefär samtidigt att organisera och främja Kundaliniyoga praxis i väst. Enligt Shakti Parwha Kaur Khalsa, Bhajan första amerikansk student och fd verkställande sekreterare 3HO kom Bhajan upp med idén för 3HO samtidigt göra soppa i köket på den öst-västliga Cultural Center i Los Angeles.

  Kundalini Idag

  Som av april 2013, tjänar 3HO fortfarande lika Kundaliniyoga officiella förvaltare, övervaka mer än 300 Kundaliniyoga centra runt om i världen. New Mexico-baserade ideell överlever under ledning av ordförande Sada Sat Singh, VD Sumpuran Kuar och sekreterare Tarn Taran Kaur, som försöker skapa en ny början för Kundaliniyoga runt om i världen.