| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Kemetic Yogaposer

  Kemetic yoga är ett system för praktik och filosofi bygger på forntida egyptiska system för upplysning och självutveckling. Denna yoga stil innebär ett utövande av fysisk poser och flödande rörelser kombinerat med djup andning och meditation. Den största skillnaden mellan Kemetic yogaställningar och stilar yoga med ursprung i Indien är att rörelse skapas genom att flöda in och ut ur en pose, snarare än genom att flytta från en pose till en annan. Några Kemetic yogaställningar inte förekommer i andra yoga-system, och vissa poser avvika från dem i andra yoga-system. Filosofi Poses Bakom

  Poängen med Kemetic yoga är att fokusera på kontroll av andningen, vilket sker i samband med en serie av rörelser. Dessa rörelser utförs på ett sätt som är i harmoni med den naturliga kroppens anatomi, eftersom de betonar anpassningen och geometrisk progression. Detta gör att varje led och muskel grupp för att bygga styrka och utveckla inriktningen, samtidigt energigivande organ och korrigera kroppsliga defekter. Kemetic yogaställningar praktiseras mycket långsammare och mer metodiskt än poser i andra yoga-system, eftersom de är tänkta att utveckla färdigheter i tålamod och koncentration. Betoningen av andningskontroll bidrar också till att minska stress och oro, och ökar kreativiteten och produktiviteten.
  Stående utgör

  stående poser förekommer i flera Kemetic skrifter och bilder, en del varav återfinns i andra yoga-system och några som inte är det. En av de mest grundläggande Kemetic yogaställningar som även förekommer i andra yoga system är träd utgör. I Kemetic yoga, är träd utgör en serie av flytande rörelser samordnas med stadig andning för att öka energi cirkulationen och öka koncentrationen. Stående utgör ensamrätt till Kemetic yoga är Pose av Min, avsedd för vitalisering av den manliga energisystemet, och Ljusstake pose, som ofta ses som innehas av kvinnliga figurer i forntida egyptiska skrifter.

  Sittande Poses

  En sittande Kemetic yogaställning som även kan hittas i andra yoga system inkluderar Sesh pose, som är samma som den korslagda ben Lotus Pose. Sphinx pose är något annorlunda i Kemetic yoga än i andra yoga system, eftersom den utförs i en knästående ställning snarare än platt på magen. En pose som inte dyker upp i andra yoga-system är Pose av odödlighet. Detta innebär knä på ett ben med armarna utsträckta i motsatta riktningar, och stammen vrids bort från knäna. En representation av denna pose hittades på en stol som tillhörde farao Tutankhamon, och enligt den moderna grundare av Kemetic yoga, är en klar indikation på att yoga filosofi praktiserades i antikens Egypten.
  Backbends och Inversion

  Inversioner och bakåtböjningar visas i Kemetic skrifterna, utgör där figurerna kan ses utföra liknande Wheel pose och bro pose. En back-böjning utgör unika för Kemetic yoga är Asar Hapi II, som ser lite ut som kung Pigeon pose utförs med kroppen istället för benen på golvet. En inversion gemensam för nästan alla yoga systemen är huvudstående, kallas Selkhet headstand i Kemetic yoga. I Kemetic yoga, är huvudstående tänkt att odla stabilitet, balans, styrka och kraft.