| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hjälper övande rena kroppen?

  Yoga är en gammal praxis med många moderna hälsofördelar, såsom förbättrad cirkulation och andning kapacitet, och många utövare tror att det även avgiftar kroppen. Under ett yogapass, flyttar kroppen till en mängd olika ställningar som många utövare tror kan hjälpa till att rena och avgifta, såsom veck och vändningar att utlösa matsmältningssystemet och rengöra organen. Man tror att genom inversioner och svettningar, är kroppen renas ytterligare, genom att flytta toxiner runt och ut ur kroppen. Även om det inte finns några specifika vetenskapliga studier om toxiner släpps eller hur dessa attityder kan frigöra toxiner, många tror övergripande förbättring av cirkulation och andning kapacitet kan förbättra hälsan. Vändningar
  Twists är tänkt att hjälpa till att vrida ur organen.

  Vrida ställningar är tänkt att hjälpa till att rena kroppen genom att vrida ur de organ och släppa spänningar i ryggraden. När organ urvriden, är de gifter som byggts upp tänkt att släppas och arbetade ut ur kroppen, vilket leder till allmänt bättre hälsa. När spänningen är ryggraden släpps, är energicentra och nerver tros kunna röra sig mer fritt i kroppen. För att utföra en enkel vridning, sitta med benen i kors. Svep höger ben över vänster. Svep vänster arm runt höger knä. Med en lång rygg, vrida åt höger. Håll i fem till 10 andetag. Växla ben och armar och upprepa på motsatt sida.
  Folds Forward
  Forward veck syftar till att frigöra toxiner och stimulerar matsmältningssystemet.

  Framåt veck är tänkt att hjälpa till att komprimera organ, utlöser matsmältningssystemet och klämma ut gifter som byggts upp i organen. Veck är också till hjälp för att bekämpa och frigöra luftbubblor, eller gas, i mag-tarmkanalen. För att utföra en enkel fold, stå med fötterna ihop. Förlänga ryggraden och gångjärn framåt från höfterna att vika ner. Rita ditt huvud i så nära smalbenen som möjligt. Håll i fem till 10 andetag.
  Inversioner
  Inversioner cirkulerar lymfan vätska ur benen och tillbaka genom resten av kroppen.

  Inversioner tros bidra till att rengöra kroppen genom att cirkulera lymfvätska från fötterna, tillbaka genom resten av kroppen. Den tar också bort trycket på benen och låta dessa muskler att vila. Inversioner poser såsom skuldra stativ, huvudstående och handstående. För att utföra en skuldra stå, ligga på rygg och nå benen overhead. Ta händerna i nedre delen av ryggen när du lyfter benen mot taket. Håll i fem till 10 andetag.
  Sweat
  Uppvärmda eller kraftig yogaklasser kan orsaka kroppen att svettas, vilket frigör gifter och renar.

  Svettningar är ett sätt kroppen rensar gifter från systemen. Yoga klasser kan hjälpa dig att flytta kroppen, vilket innebär att kärntemperaturen upp och framkallar svett. För att öka svettning under yoga, prova en uppvärmd yogapass eller en Vinyasa, flöde, klass som ger puls upp.