| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Övningar för chakran i kroppen

  chakra systemet - börjar vid basen av ryggraden och går upp ryggen till toppen av huvudet - hus de sju främsta energicentra i kroppen. Medan västerländska medicinen har nervcentra, har österländsk medicin chakran. När chakrana blir obalanserade eller blockerade, tror man att detta kan påverka den totala energi i kroppen. Varje chakra motsvarar ett visst område i kroppen och behandlar de psykiska, fysiska och emotionella egenskaper hos det området. För att balansera chakran, kan övningar genomföras som är specifika för varje center. Första /Rotchakrat
  Chair pose och knäböj kan hjälpa marken roten chakra.

  ligger vid basen av ryggraden, är roten chakra den första av de sju chakran. Detta chakra handlar vår känsla av överlevnad och kan hjälpa oss att känna jordad eller säker. Yogaställningar och övningar som bygger styrka i den nedre regionen av kroppen och benen balansera och ge styrka till roten chakra. Stol pose och gör knäböj kommer att göra susen. För att utföra Stol pose, stå med fötterna ihop. På en andas, böjer knäna, gångjärn framåt vid höfterna och nå armarna framåt. Tryck fötterna stadigt i marken. Håll i fem till 10 andetag.
  Andra /Bäcken Chakra
  Bäckenet är centrum för det andra chakrat.

  Beläget i din bäckenregionen, är det andra chakrat mittpunkten för kreativitet, känslor och sexualitet. Övningar som balanserar detta område, till exempel katt och ko pose, arbeta igenom bäcken rörelseomfång. För att utföra Cat pose, gå ner på händer och knän. På en andas, lyft höfterna, vicka bäckenet bakåt och når bröstet framåt och uppåt. På en utandning, dra naveln i ryggraden, hugg huvudet och höfter under. Upprepa fem gånger.
  Thrid /SolarplexusChakra
  Plank pose verk i Solar Plexus, området bostäder företagsledarnas chakra.

  Beläget nära naveln, är det tredje chakrat centrum för viljestyrka och styrka. Övningar som balanserar detta område, såsom Plank pose och crunches, arbeta djupt in i bukhålan. För att utföra Plank pose, gå ner på händer och knän. Rada upp dina handleder direkt under dina axlar. Engagera din kärna genom att dra naveln in din ryggrad och lyfta knäna utanför mattan. Skjut din energi ut genom hälarna. Dina höfter bör nivå i denna pose. Håll i fem andetag.
  Fjärde /Heart Chakra
  Bow pose, ett hjärta öppnare, expanderar in i bröstet och öppnar den fjärde chakra.

  Beläget i centrum av bröstet, vanligen kallad hjärtcentrum, fungerar detta chakra med medkänsla och kärlek. Övningar för att balansera detta område, såsom Bow pose, öppnar framför kroppen och utöka ditt bröst. För att utföra Bow pose, ligga på magen. Böj knäna och nå tillbaka till ta tag i ytterkanterna av anklarna. Engagera dina inre lår att dra knäna ihop. Sparka fötterna mot taket och lyft låren, bröstet och huvudet utanför mattan. Håll i för att 10 andetag. Addera Fifth /HalsChakra
  Plow pose hjälper till att frigöra nacken och balansera det femte chakrat.

  femte chakrat är beläget i nacke och hals regionen. Detta chakra balanserar din kommunikation och kreativitet. Övningar för att balansera detta område, såsom skuldra stativet och plog pose, arbeta i halsen samtidigt öppna nacken. För att utföra Plow pose, ligga på rygg. Lyft benen och nå tårna över och sedan bakom huvudet, med hjälp av händerna för att stödja din rygg. Om tårna nuddar marken, släpp dina händer. Håll i 10 andetag.
  Sjätte /Third Eye Chakra
  sjätte chakra är placerad mellan ögonbrynen, i ett område som kallas det tredje ögat.

  sjätte chakra är placerad mellan ögonbrynen i ett område som kallas det tredje ögat. Detta chakra är ansvarig för intuition och perception. Övningar för att balansera detta chakra fokus på att föra känsla till ditt tredje öga genom beröring och blick. Sitt i en bekväm sittställning med ögonen stängda. Gnugga händerna tillsammans tills de är varma och placera dem över dina ögon. Känn värmen tränger ditt tredje öga. Håll denna position tills dina händer svalna. Addera Crown /Sjunde Chakra
  Meditation hjälper till att balansera den sjunde chakra.

  sjunde chakra ligger i kronan på huvudet. Detta chakra handlar balans och klarhet i sinnet och upplysning. Övningar för detta chakra fokus på lugna sinnet genom meditation. För att utföra en enkel meditation, sitta med benen i kors och händerna vilande på knäna. Känn din ryggrad förlänga och blunda. Börja fokusera på dina andetag. Med varje andetag, tyst upprepa "Jag andas, andas jag." Gör detta för fem till tio minuter.