| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Olika sätt att utöva SolarplexusChakra

  Solar plexus är beläget i den övre bukhålan, ungefär två inches ovanför naveln. Solar plexus inrymmer tredje chakra som är ansvarig för viljestyrka. När solar plexus chakra är obalanserat, känner du ofta låg självkänsla och fysiskt lider av mag-frågor. Om chakra center är stängd, kan du känna dig orolig och trött. När centrum är alltför öppen, känner du ofta behovet av att kontrollera och domare, som kan förvandlas till ilska. När detta område är balanserad, känner dig rätt och säker, utan behovet av att kontrollera. För att få balans i detta chakra, kan du arbeta fysiskt muskler och vävnader som är inrymt i och runt solar plexus. Warrior I och II
  Warrior I och II stregthen och öppna solar plexus.

  Warrior I och II är yogaställningar, eller asanas, som expanderar solar plexus, som har en öppning effekt på chakra center. För att utföra Warrior I yoga pose, kom in till ett utfall med hälen på den bakre foten på marken. Nå armarna rakt upp mot taket. Engagera musklerna i din kärna, i solar plexus, att hålla i mitten av din kropp stadigt i fem andetag. När man skalar öppna för Warrior II, armarna expandera till ett "T"-form och ditt öppna något. Håll i Warrior II för fem andetag.
  Bow Pose
  Bow pose ingriper och öppnar den tredje chakra.

  Bow pose är en yoga pose som hjälper till att öppna den främre delen av kroppen och engagera området i solar plexus. För att utföra denna pose, ligga platt på magen. Böj knäna och nå dina händer att greppa ytterkanterna på dina fötter eller anklar. Rita knäna tätt ihop och långsamt sparka benen mot taket. Eftersom fötterna lyfter högre, kommer dina lår och bröst stiger från marken, öppnar och sträcker sig in i området för din solar plexus. Håll i fem till 10 andetag och släpp ner till marken.
  Underarm Plank
  Underarm plankan och plankan pose stärka musklerna i solar plexus.

  underarmen plankan stärker också och engagerar din solar plexus. Ligg på mage och stötta dig upp på dina underarmar. Underarmarna ska vara parallella och armbågarna under dina axlar. Stoppa tårna under och dra naveln in din när du lyfter knäna och magen utanför mattan. För en modifiering, hålla ihop knäna på marken. Förläng din skulderbladen ner ryggen och hålla din kärna muskler engagerade. Håll i fem till 10 andetag, släpp sedan ner till marken.
  Criss Cross
  vridning-core korsmönstrad ger en djup träning för musklerna runt den tredje chakra.

  Vrida core övningar, såsom Criss Cross, arbeta djupt in i musklerna i solar plexus. Ligga på rygg, ta med dina knän till ett bord topposition, med händerna sammanflätade bakom huvudet. Peel ditt huvud och axlar från mattan och dra naveln i ryggraden. Tryck korsryggen i mattan. Andas ut när du sakta förlänga och utöka ditt högra ben och vrida din vänstra axel och armbåge över. Andas in när du kommer tillbaka till centrum. Andas ut när du förlänga och utöka ditt vänstra ben och vrida din högra axel och armbåge över. Inhale att återvända till centrum. Upprepa fem till tio gånger på varje sida. Addera