| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man arbetar på axlar med fria vikter

  Göra axel övningar på regelbunden basis hjälper till att frigöra spänningar i nacke, axlar och övre ryggen som det toner och stärker deltamuskeln (skuldra) muskler. Ett av de mest effektiva sätten att arbeta på axlar med fria vikter är att använda hantlar. Hantlar finns i många storlekar och storlek du ska använda beror på din styrka, erfarenhet och träningsmål. Om du aldrig har använt dem tidigare, börja i liten skala: du vill ha fria vikter som är tillräckligt lätt för att enkelt lyfta men tung nog att lämna din axel muskler trött i slutet av varje uppsättning av repetitioner. Saker du behöver
  hantlar
  Visa fler instruktioner
  1

  Approach varje session skuldra arbete genom att anta en rygg-skyddande hållning. När du plockar upp dina fria vikter, sitta eller stå med rak rygg och sträcka på kotorna mot taket. Tryck bröstet lite upp och ut för att lyfta din bröstkorg. Ett användbart trick för att förlänga ryggraden är att föreställa dig själv att dras mot taket av en osynlig sträng som kommer ut från toppen av huvudet.
  2

  Använd overhead pressar för att rikta mitt deltamuskeln (skuldra ) och muskler Triceps. Börja med att höja dina fria vikter till ögonhöjd samtidigt hålla armbågarna böjda. De handflatorna ska vara vänd bort från kroppen. Nästa, lyfta vikter över huvudet genom att räta ut armarna. Var noga med att hålla din ryggrad rak hela -. Don't'si båge eller kollaps i den nedre delen av ryggen
  3

  Target dina axlar och övre rygg med framsidan höjer. Stå med fötterna isär (om hip bredd), hålla fria vikter i framsidan av låren. Handflatorna ska vara vänd in mot kroppen och knäna ska vara lätt böjda. Lyft båda armarna rakt ut framför dig, stanna i axelhöjd. Långsamt sänka vikterna tillbaka ner till låren.
  4

  Försök upprätt rader för att arbeta på dina biceps, triceps och axlar på en gång. Börja med samma utgångsläge som front höjningar, men dra vikter upp mot bröstet genom att böja armbågarna. (Bild rörelse du gör när du startar en gräsklippare, men med båda armarna istället för en enda arm.)
  5

  Utför två till tre olika typer av axel övningar varje gång du arbetar med fria vikter. Att tonen muskler, använda lättare vikter och göra 10 till 15 repetitioner under varje uppsättning av övningar. För att bygga muskelmassa, använda tyngre vikter och göra fler uppsättningar med färre repetitioner.