| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Androgel och muskeltillväxt

  Androgel är en lokalt applicerad medicin som innehåller testosteron, som läkare ordinera att behandla hypogonadism. Androgel användning är inte indicerat för patienter med vissa befintliga förhållanden, och användning av detta läkemedel kan orsaka skadliga biverkningar. Identifiering

  Androgel är receptbelagda läkemedel som innehåller 1% testosteron i en transdermal lösning. Testosteron är ett naturligt förekommande steroid hormon som utövar både anabola (vävnad byggnad) och androgena (masculinizing) effekter. Testosteron ökar muskelmassa och främjar bentäthet, producerar spermier och unga män, stimulerar utvecklingen av manliga egenskaper såsom ansiktshår och en djupare röst.

  Användare måste ansöka Androgel på huden i doserna 5 , 7 eller 10 gram, och under en 24-timmarsperiod, kommer huden absorberar cirka 10 procent av den använda testosteron.
  Indikationer

  Enligt läkemedelsinformation hemsida Rxlist.com, kan läkare ordinera Androgel till patienter med hypogonadism, ett tillstånd där de inte producerar tillräckligt med naturliga testosteron. Hypogonadism kan bero på medfödda tillstånd (såsom Klinefelters syndrom), kemoterapi, skador på hypotalamus eller hypofysen, sjukdomar (t.ex. diabetes eller hepatit), eller som en följd av åldrandet. När läkare ordinera Androgel att behandla testosteronbrist att resultaten från åldrandet är behandlingen kallas hormonbehandling.

  Rxlist.com listar den rekommenderade dosen av Androgel som 5 gram, som administreras en gång dagligen på ren, torr hud .
  Fördelar

  Cleveland Clinic anges att patienter med testosteron brister kan lida av en rad fysiologiska tillstånd som inkluderar en förlust av muskelmassa och öka i fett, minskad bentäthet, mild anemi och erektil dysfunktion. De med lågt testosteron kan också uppleva en förändrad libido, depression, en försämring av kognitiv funktion, och en minskad känsla av psykisk hälsa och välbefinnande.

  Hormonbehandling som använder Androgel försöker att lindra eller vända dessa negativa effekter av lågt testosteron.
  olaglig användning

  Eftersom exogen (externt producerat) testosteron kan stimulera muskeltillväxt, bodybuilding.com rapporterar att idrottsmän och kroppsbyggare använder testosteron som innehåller produkter till främja vinster i muskelmassa. Men Bodybuilding.com rapporterar att olagliga användare av testosteron tar mellan 500 mg och 1000 mg av injicerbara testosteron per vecka, vilket kräver flera doser av Androgel att replikera. På ett forum på Testosteron Nation Magazine, har användarna uppgav att Androgel skulle bli ineffektivt för detta ändamål, eftersom det skulle kräva en användare att tillämpa fyra gånger den rekommenderade dagliga dosen. Även då har användare på denna webbplats påpekade att denna dosering endast skulle replikera kroppens naturliga produktion av testosteron och inte ger några större anabola (muskelbyggande) effekter.
  Varningar

  Federal Food and Drug Administration (FDA) har klassificerat testosteron som en graviditet kategori X drog, vilket innebär att det är känt för att orsaka fosterskador. Eftersom Androgel innehåller testosteron, gravida kvinnor eller kvinnor som försöker bli gravida, bör inte använda den här produkten.

  Dessutom, eftersom testosteron kan förstora prostatan, bör män med prostatacancer tar inte Androgel. Drugs.com rekommenderar att alla patienter med en historia av hjärtsjukdom eller diabetes, eller de som tar antikoagulantia eller blodförtunnande bör rådfråga en läkare innan du använder Androgel.
  Faror

  Eftersom testosteron kan ändra blod serumkolesterolnivåer, produkter som innehåller testosteron kan leda till åderförkalkning, koagulering problem, stroke, hjärtsvikt eller kranskärlssjukdom. Testosteron kan också påverka levern nivåer och har orsakat peliosis hepatit, en ibland dödlig sjukdom där blodfyllda cystor bildas inuti levern och /eller mjälte.

  Testosteron i Androgel kan utöva masculinizing effekter och orsaka biverkningar såsom såsom ökad ansikts-och kroppsbehåring, djupare röst, acne, fet hud, förändrad libido och erektil dysfunktion. Kvinnor som tar Androgel kan uppleva störningar av menstruationscykeln och en förstorad klitoris, medan män kan utveckla manliga bröst (kallas gynekomasti).