| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Styrketräning Riktlinjer för barn

  Medan många människor tror att små barn inte bör lyfta vikter, både American College of Sports Medicine och American Academy of Pediatrics säger att barn över 6 års ålder kan dra nytta av styrketräning. I själva verket, säger Dr Avery Faigenbaum, en forskare som har studerat styrketräning eftersom det gäller barn, det är en säker aktivitet när övervakas ordentligt. Fördelar

  Inte bara kan Styrketräning öka prestanda i många sporter, kan det gynna även det gemensamma och skeletal utveckling hos barn och samtidigt hjälpa dem att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt. Förutom att hjälpa barnen blir starkare, kommer ett väl utformat styrketräningsprogram öka sin flexibilitet, förbättra deras motståndskraft mot skador och minska den tid det tar för dem att återhämta sig från skador. Denna typ av utbildning kan också skapa en känsla av välbefinnande och främja en positiv inställning till motion och kondition bland ungdomar.
  Riktlinjer

  För att lyckas med ett styrketräningsprogram, barnen måste vara mogen nog att följa anvisningar och ta instruktioner om rätt teknik. De bör också bara lyfta vikter som en del av en övergripande träningsprogram. En varierad rutin kommer att hjälpa barnen att bli mindre benägna att bli skadade, som kommer att följas upp och övervakas. Utbildare bör visa rätt teknik och sedan noggrant övervaka barnen att se till att de gör dem på rätt sätt. Tills barnen har lärt sig den rätta formen för varje övning, bör de öva långsamt med antingen ingen vikt eller mycket lite vikt. De bör också läras korrekt andningsteknik. Deras andning ska sammanfalla med rörelser varje övning så att de andas ut under ansträngning fasen och andas in under avslappning fasen. Under inga omständigheter skall de hålla någonsin andan.
  Workout

  Använda rätt teknik är mycket viktigt för barn, mycket mer så än mängden vikt de lyfta. Tyngdpunkten bör läggas på att göra fler repetitioner med lägre vikt och mycket kontrollerade rörelser. Börja med cirka sex övningar som fungerar några av följande stora muskelgrupper: quadriceps, hamstrings, vader, bröst, rygg, axlar, triceps, biceps, underarmar, mage och trapezius. Har den unge gör en ljus uppsättning av 12-15 repetitioner två gånger i veckan. Långsamt öka vikten på 1 - eller 2-kilos steg. Gradvis arbeta upp till att göra åtta övningar med 15 repetitioner tre gånger i veckan. Det är viktigt att du håller ett öga på unga tyngdlyftare för att se till att de använder rätt teknik, hålla rörelserna exakt och följa alla säkerhetsföreskrifter i nästa avsnitt.
  Försiktighet

  Barn bör inte utsättas för samma typ av högintensiva program som genomförs av vuxna. Barn bör inte ifrågasättas att lyfta sin maximala vikt eller göra flera uppsättningar med liten eller ingen vila eftersom dessa avancerade tekniker kan sätta alltför stor påfrestning på unga muskler, senor och plattor tillväxt. När i tvivel om vad vikt de bör lyfta, fela på sidan av att använda mindre vikt. Håll utkik efter tecken på smärta eller skada. Barn vill instinktivt att behaga och kanske inte tala om något stör dem. Framför allt det ska vara roligt eller kommer de att förlora intresset.

  Styrketräning har risker, som gör någon typ av fysisk aktivitet, men fördelarna med denna typ av träning kan vara bra, så det bör betraktas som ett alternativet i någon typ av träningsprogram utformade för barn. Addera