| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Kroppsvikt övningar för att bygga vadmusklerna

  Kalven består av två muskler - gastrocnemius och soleus. Den gastrocnemius är den större, yttre muskel som ger kalven dess form. Den soleus är djupare men fungerar med gastrocnemius att förlänga foten. Det bästa sättet att stärka vadmusklerna är genom att göra kroppsvikt övningar som sträcker foten, liksom vadpress och tå promenader. Kalvraise

  Stå med fötterna på marken och vid höft bredd. Håll benen raka men inte låsa knäna. Stå upp på tårna, långsamt, att räkna till fem. Håll för en sekund, sedan långsamt sänka hälarna i golvet för att räkna till fem. Upprepa tio gånger. Öka intensiteten genom att stå med tårna på kanten av ett steg och hälarna sträcker sig över kanten. Sänk hälarna tills du känner en mild sträckning i vaden. Stå upp på tårna, långsamt, att räkna till fem. Håll då lägre hälarna tills du känner en vaderna stretch.
  Single Leg kalvraise

  Stå med fötterna på marken och vid höft bredd. Håll benen raka, men inte låsa knäna. Böj vänster knä och koppla din vänstra fot bakom din högra vaden. Stå upp på höger tå, långsamt, att räkna till fem. Håll för en sekund, sedan sakta sänka dig höger häl i golvet för att räkna till fem. Upprepa tio gånger sedan alternerande ben. Öka intensiteten genom att stå med tårna på kanten av ett steg och dina klackar som sträcker sig över kanten.
  Squat kalvraise

  Stå med fötterna platt på marken och vid höft bredd. Håll benen raka, men inte låsa knäna. Stå upp på tårna, långsamt, att räkna till fem, sedan lägre till en knäböj tills låren är parallella med golvet. Låt inte dina knän böjas förbi 90 grader. Om det behövs, använd en vägg eller bar för stöd. Håll för en sekund, sedan långsamt stiga tillbaka till stående och sänka hälarna mot golvet. Upprepa tio gånger.
  Utfall kalvraise

  Stå med fötterna på marken och vid höft bredd. Steg framåt ungefär en benlängd med din högra fot. Böj höger knä 90 grader tills din högra låret är parallellt med golvet och vänster ben är utsträckt bakom dig. Låt inte din högra knä sträcka sig över tårna. Din högra fot ska vara platt och vänster bör vila på trampdynan. Placera händerna på höger knä, och flytta din vikt framåt en aning. Lyft din högra hälen så högt som är bekväm, hålla i en sekund och sänka din häl tillbaka till golvet. Upprepa tre gånger, sedan tillbaka till stående och alternativa ben. Gör fem uppsättningar av tre på varje ben.