| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man bibehåller olympiska Skivstänger

  Styrketräning utrustning kan vara dyrt, så det lönar sig att ta hand om din utrustning i stället för att försumma den och ersätta den när den blir mindre än nytta. När det gäller att upprätthålla olympiska barer, det finns vissa situationer kan du korrigera och några du inte kan, så förstår hur man testar och undersöka barer att garantera säkerheten för dig själv och andra och samtidigt lyfta vikter. Instruktioner
  1

  Torka stängerna efter varje lyft session för att förhindra uppkomsten av rost. Vatten är den viktigaste katalysatorn för produktion av rost, så ta dig tid att grundligt torka dina takter efter varje användning kan bidra till att de inte förstörs vid exponering för väder och vind. Du behöver inte använda några rengöringsmedel eller något genomarbetade, bara en enkel handduk kommer att göra fint för de flesta underhåll situationer.
  2

  Undersök kragarna på baren med några dagars mellanrum för att säkerställa att de inte lossnar , och göra det till en vana att dra åt skruvarna på slutet om de börjar glida. Ta tag i kragen (den del av baren på vilken vikt är laddad) med ett fast grepp och försöker vicka den från sida till sida. Om kragarna är stram, kommer det att finnas lite (om någon) rörelse. Försummar detta steg kan leda till kragarna i baren falla av samtidigt laddas under en övning, vilket kan orsaka skada på lyftaren (eller de som omger honom) eller skador på egendom. Allt som krävs är ett par sekunder var och varannan dag för att ge för säkerheten i ditt gym, utrustning och medlemmar.
  3

  Test böjen och flex i baren genom att placera den på marken och rulla den, letar efter eventuella missbildningar i baren. Helst bör en olympisk bar vara helt rak, men med tiden ribban kan bli böjd. Detta inträffar när den lämnas lastats för en lång tidsperiod eller när uttalad vikt användes. Medan det finns mycket du kan göra åt den senare orsaken till en böjd bar, kan du göra något åt ​​det förra. Alltid bort dina takter efter användning, placera vikterna tillbaka på racket att förebygga felställningar. Om du märker att baren är böjd, har du inget annat val än att göra sig av med det, som en böjd bar kan potentiellt spricka och orsaka en olycka.