| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man bygger upp dina muskler vid en ålder av 16

  För vissa tonåringar, sätta på lite extra muskelmassa är lika enkelt som att äta mer protein. Andra verkar ha fastnat vara smal. Människor har alla en viss kroppstyp för att arbeta med, men hittar du alltid utrymme för förbättringar om du tittar. Sätta på muskel börjar med att äta rätt, förutom att ha rätt program för gymmet. Stick dessa tillsammans med en långsiktig plan, och du är på väg till muskelmassa. Instruktioner
  1

  Ät rätt. De flesta av oss vet att muskler är gjord av protein, men att bygga det kräver energi från kolhydrater och fetter. Andra näringsämnen för en hälsosam kost inkluderar korn, frukt och grönsaker, så att inte bara äta biff.
  2

  Konsumera rätt mängd protein. För att få en uppfattning om hur mycket protein du bör äta, multiplicera din kroppsvikt i kilo - eller dela upp din vikt i pounds med 2,2 - med 1,5. Detta är det ungefärliga antalet gram protein du bör äta per dag.
  3

  fastställa långsiktiga mål för dig själv. Om du kan bench-press £ 50 nu på 10 repetitioner, sikta på 75 och föra ett register över hur mycket du kan lyfta på varje träningspass. Poängen med detta är inte att förbättra med varje träningspass - bli inte avskräckt om du inte gör det -. Utan att förbättra vecka på vecka och månad för månad
  4

  Gör en hög antal repetitioner och set. Tonåringar ben har fortfarande mer att växa, så muskel uthållighet bör prioriteras framför råstyrka. Försök siktar på fem uppsättningar av 10 eller 15 reps. När du kan göra det, öka vikten du lyfter med £ 5 Det är den sista extra rep som du bara knappt krama ur det sporrar muskeltillväxt.
  5

  Använd korrekt form. Detta går hand i hand med höga reps och set. Du kommer att utveckla bättre form genom att använda mindre vikt för högre reps, och det kommer att löna sig på vägen när du kan gå vidare till större vikter på lägre reps. Ledskador kan lätt uppstå i tonåren, och om du blir skadad och måste ta en månad bort eller sluta lyfta helt, kommer du inte att få något starkare.
  6

  Pick övningar att arbeta flera muskler , som bänkpress, knäböj och rader. Detta kommer att ge dig en fast styrka foundation innan du går vidare senare till mindre muskelgrupper genom att göra övningar som laterala Deltoid höjningar.