| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • 8 skäl att lyfta tyngre vikter

  Det är synd, men många människor slösa bort en massa tid på gymmet med lite små vikter. Det finns en ogrundad tro att lyfta tyngre vikter kommer att resultera i stora, skrymmande muskler som hör hemma på scenen av en fitness tävling. I verkligheten tar det en löjlig mängd arbete och engagemang för att få stora muskler. Oavsett om du är en man eller en kvinna, genom att hoppa över de tyngre vikter, är du miste om en mängd fördelar att lyfta tunga kan erbjuda. Få starkare
  En

  av de mest uppenbara skäl att lyfta tyngre vikter är att få starkare. Använda lättare vikter med högre reps kommer att förbättra din muskulära uthållighet, men om du vill öka din styrka, tunga vikter är det enda sättet att gå.
  Öka din ämnesomsättning

  Muscle är en metaboliskt aktiv vävnad, vilket betyder att det krävs energi för att hålla sig kvar. Ju mer muskler du bygger med tyngre vikter, desto mer kalorier du bränner i vila, för att inte nämna den extra kalorier bränner du kommer att uppleva efter träningen eftersom musklerna reparera sig själva.

  Släpp en storlek eller två

  Träning med tyngre vikter kommer att bygga muskler, vilket i sin tur kommer att bränna fett. The National Styrka och Conditioning Association, eller NSCA, konstaterar att styrketräning kan öka fettfri massa och minska kroppsfettet med 1 till 9 procent. Muskler är mer kompakt än fett, så även om din skala kan läsa samma, din byxa storlek kommer definitivt att släppa ett nummer eller två.
  Bygga starka ben

  Working med tyngre vikter kommer inte bara att göra dig starkare, men kommer att stärka dina ben också. Den American College of Sports Medicine tyder på att kvinnor som kan vara i riskzonen för osteoporos bör styrka träna med högre motstånd för färre reps för att förbättra benstyrka och även stimulerar bentillväxt.
  Förhindra skador

  Förebyggande är en annan anledning att lyfta tyngre vikter. Regelbunden styrketräning kommer att hålla dina muskler starka och välmående att sunt stödja dina leder och kan även stärka senor och ligament för att förbättra den allmänna integriteten av leden. Detta resulterar i färre, eller åtminstone mindre allvarliga, skador.
  Förbättra prestanda

  tyngre vikter kan förbättra dina resultat inom andra områden av fysisk aktivitet. Till exempel, enligt NSCA har styrketräning visat sig öka löpekonomi, vertikala hopp, sprint fart, svänga och kasta hastighet och sparkar prestanda. Korta pass

  < p> Lyft tyngre vikter för att hugga din tid på gymmet. Eftersom du använder en högre motstånd, det tar några reps för att arbeta dina muskler till utmattning. Färre reps innebär mindre tid på gymmet och mer tid för roligare sysselsättningar.
  Gain Självförtroende

  Ingenting kommer att öka ditt självförtroende som att kunna bänkpress din kroppsvikt eller få en PR på din vanliga benböj. Styrka och förtroende går hand i hand - få ut det mesta av både genom att lyfta tyngre Addera
  .