| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Gör Smoothies Hjälp Med Post-Workout Ömhet?

  Efter en lång, ansträngande träning, kan du finna dig sugen något uppfriskande som en smoothie. Och medan många kalla, uppfriskande smoothies finns på snabbmatsrestauranger och andra matställen kan drabba plats ur en smak perspektiv, dessa erbjudanden är oftast inte idealiskt för hälsan. Genom att välja några specifika ingredienser för att göra din egen smoothie, kan du hantverk en dryck som kommer att vara välsmakande och bidra till att hantera post-workout ömhet. Rådgör med din läkare för bästa kostråd. Kolhydrater

  Den vanligaste näringsämnet i smoothies - oavsett om de gjorts av frukt eller konstgjorda sötningsmedel - är kolhydrater. Post-workout måltider och drycker är oftast rika på kolhydrater, eftersom dessa näringsämnen ger din kropp med energi och hjälpa till muskel återhämtning och tankning. Och medan kolhydrater kan främja bättre prestationer i efterföljande träning, gör kolhydratintag vanligtvis inte påverkar ömhet.
  Grenade aminosyror

  Aminosyror är de molekylära byggstenar protein, och en särskild undergrupp av aminosyror - leucin, isoleucin och valin - kallas grenade aminosyror, tycks ha unika fördelar för idrottare. Enligt forskning som publiceras i Februari 2006 utfärdar av "The Journal of Nutrition," konsumtion av grenade aminosyror kan minska muskulär ömhet som resultat av träningen.
  Svart te

  p Om du är ett fan av te eller bara vill ha en liten boost av koffein för energi efter träningen, överväga att lägga svart te extrakt till din post-workout smoothie. Enligt forskning från februari 2010 frågan om "Journal of International Society of Sports Nutrition," svart te extrakt kan bidra avsevärt minska post-workout ömhet och uppmana lägre nivåer av kortisol, den sk stresshormon.

  Omega-3 fettsyror

  Även protein och kolhydrater är vanligtvis ges översta fakturering i post-workout näringsrekommendationerna, kan vissa typer av fett är fördelaktigt att konsumera också. Enligt en studie från "Biological & Pharmaceutical Bulletin," konsumtion av omega-3-fettsyror, som finns i fiskolja och olivolja samt omega-3-tillskott kan hjälpa till att ge smärtlindring.
  Addera ditt