| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Spine Övningar på grunt vatten

  Att hålla din ryggrad flexibel och stödjande muskler starka gå en lång väg för att förbättra kvaliteten på ditt liv och hälsa. Ofta tränar värk och smärta kräver en viss ansträngning och kan vara obekväma i processen. Däremot kan utöva i en pool hjälp med något av detta obehag. Vattnets flytkraft egenskaper gör att du kan utföra många av de övningar du skulle men med mindre vikt med ner på lederna. Många människor tycker att det är lättare att balansera i vatten. Grundläggande övningar

  Du kan utföra många av dina vanliga övningar stående rygg medan i en pool av vatten som når dina höfter eller bröstkorg. Du kan även sträcka och röra tårna om ni inte huvudet går under vattnet. Men det finns andra övningar du kan göra utan att störta under vattnet.

  Stå på sidan av poolen. Placera händerna på korsryggen och sakta luta bakåt, övergripande ryggen. Om du börjar falla, slappna av, kommer vattnet fånga dig. Luta dig tillbaka, arching och stretching övre ryggen först, och sedan luta djupare och lägg i den nedre delen av ryggen för en fylligare stretch.

  Stå bredvid sidan av poolen för extra stabilitet om det behövs. Lyft ett knä hög, greppa den med händerna och tryck eller pressa den mot magen, sträcker ut de nedre ryggmusklerna. Försök att få ditt knä mot bröstet. Upprepa med andra benet.

  Återigen, höja knä framför dig, men den här gången håller ut och lägga i en annan riktning på sträckan. Med knäet uppväckt högt, händerna på knäna, gunga eller vika benet över din kropp för en mer lateral stretch.

  Face kanten av poolen och grepp i sidan. Flyta på magen med armarna utsträckta. Gör så lång rad som du kan. Nu fladder sparkar. Addera Mer genomarbetade övningar

  Eftersom vatten också gör motstånd, kan det vara ett bra medium för att träna dina muskler att stärka dem. Kombinera andra motion bildar med vatten, skapa din egen vattenlevande yoga eller vattenlevande tai chi. Både yoga och tai chi erbjudande kärna förstärkning för att rätta och använda ryggraden. Öva din tai chi formuläret när du står i midja-djupt vatten. Få tai chi rörelser kräver går lågt nog att du skulle behöva dränka huvudet. Om formuläret innehåller ett lågt drag, såsom "Snake kryper ned," helt enkelt göra flytten på en högre nivå för att hålla huvudet ovanför vattenytan. I yoga

  , det finns många ställningar bra för stretching ryggen, såsom krigaren poser. Börja i vatten som är midjan djupt eftersom du kommer att stå lägre för pose. Detta bör sätta vattnet på bröstet nivå under hela ställningen. Flytta in warrior 1 pose och hålla. Flytta sedan till krigare 2 pose och hålla.