| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Fysiologiska effekter av träning i vatten

  Vatten-baserad träning är ett effektivt sätt att uppnå samma resultat som landbaserad träning utan risken för ledskador och skador. Förutom den låg genomslagskraft karaktär vatten träning, finns det långsiktiga fysiologiska effekter som väsentligt avviker från land motion. Dessa inkluderar syreförbrukning, hjärtfrekvens och muskelstyrka. Oxygen Consumption

  Forskare Len Kravitz och JJ Mayo förklarar i sin 1997 papper som den totala mängden syre som förbrukas under träning visar en signifikant minskning efter cirka åtta veckor av grunt vatten övning. Detta tyder på en ökning av hjärt-och kärlhälsa liknar vad som ses efter kronisk landbaserad träning. Resultaten för djupt vatten motion är inte lika tydliga, men det är inte orimligt att förvänta sig liknande resultat.
  Hjärtfrekvens

  En av de vanligaste måtten på framgång för ett träningsprogram är vilopuls. När kondition förbättras, minskar vilopuls. Medan en lägre vilopuls ses med vatten övning, är det inte lika tillförlitliga som landbaserad träning. Hjärtfrekvens under träning varierar med vattentemperatur och djup, med kallare och djupare vatten minskar submaximal hjärtfrekvens under träning. Följaktligen är övning i grunt vatten vid temperaturer över 86 grader Fahrenheit effektivare på att förbättra konditionen.
  Muskelstyrka

  Kravitz och Mayo citerar flera studier som visar signifikanta ökningar i muskelstyrka efter åtta veckor av vatten träning. Trots att införliva inga specifika styrkeövningar i programmet, utfört försökspersoner bättre på specifika styrka och uthållighet övningar. De med låga nivåer av kondition innan du startar en vatten-träningsprogram allmänhet visar dramatiska ökningar i styrka medan de med höga nivåer av kondition kan behålla styrkan genom vatten motion.
  Övriga ändringar

  Andra förändringar som inte är statistiskt signifikant är flexibilitet och kroppssammansättning. Medan flexibilitet tenderat att öka från regimer vatten träning, gjorde resultaten skiljer sig inte väsentligt från landbaserade träning i endera riktningen. Kroppssammansättning, å andra sidan, tenderade att visa ökningar i totalt kroppsfett efter vatten träning i motsats till landbaserad träning. Detta liknar omfördelningen av, och öka, totalt kroppsfett som simmare upplever efter långvarig träning.