| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Stretching övningar i en dator stol

  I den moderna arbetsplatsen, är det vanligt att tillbringa åtta timmar eller mer varje dag sitter vid en arbetsstation i en dator stol. Sitter under så långa perioder kan leda till stelhet och ömhet, speciellt om du inte har perfekt hållning. Ta några minuter för att sträcka varje dag kan hjälpa till att hålla lederna lös och förhindra gemensamma obehag. Handleden Stretch

  Några av de viktigaste sträckor för människor som sitter i datorn stolar är handleden sträckor. När handlederna används för att skriva under långa perioder, kan de utveckla karpaltunnelsyndrom och ständigt känna sig öm och öm. Några grundläggande stretching kan hjälpa. En grundläggande handled stretch kan göras böjer handen framåt så långt det går, som om du ska röra din underarm med fingertopparna. Håll denna position i 15 sekunder, sedan böja handleden bakåt och tryck försiktigt tillbaka på fingertopparna med handflatan i den andra handen och håll i ytterligare 15 sekunder. En annan användbar handleden stretch kan göras genom att långsamt gör cirklar med handlederna i en riktning, och sedan den andra.
  Neck Stretching

  halsen är ett vanligt ställe att erfarenhet stelhet och ömhet under längre perioder av sittande och datoranvändning. Neck cirklar är en enkel hals stretch - låta huvudet att sloka framåt så långt som möjligt, sedan sakta rulla runt i en cirkel. Efter flera rotationer i en riktning, vända och gå åt andra. Nästa, med kroppen vänd framåt, vrid huvudet vid halsen så långt åt sidan som möjligt, som om du försöker att titta bakom dig och hålla i några sekunder, sedan samma sak i den andra riktningen. Att göra dessa sträckor kan hjälpa avvärja hals ömhet, men det är också viktigt att ställa in höjden på din datorskärm till runt huvudet nivå så att du kan titta rakt på den, snarare än att tvinga halsen för att justera huvudet att titta upp eller ner.
  axlar och rygg

  axlar och rygg är två andra områden som vanligtvis lider av stelhet eller ömhet som en följd av långa perioder av sittande. Ett enkelt axelsträckning du kan göra när du sitter är axeln rulle: Flytta långsamt axlarna i en cirkel, armarna ska bara flyttas en aning. Efter valsning axlarna i en riktning, omvända under några rotationer. Att sträcka på ryggen, börja med att skjuta bort från skrivbordet för att skapa utrymme och luta dig framåt över knäna, övergripande ryggen en aning. Håll stretch i 15 sekunder och sedan luta sig tillbaka upp och höja armarna över huvudet. Med fingrarna sammanflätade, sakta böja bålen till höger och sedan till vänster. Detta kommer att sträcka kommer att engagera dina axlar och rygg samtidigt.