| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Övningar för tendonitis av Foot

  tendonitis påverkar senan vid fotvalvet kallas bakre tibial senan. Bågen senan är viktigt till foten, eftersom det håller foten från att rulla i för mycket under varje steg. Olika bidragande faktorer är ansvariga för tendinit, inklusive bär illasittande skor och inte stretching nog innan träning. Vad är Tendinit?

  Oftast inträffar tendinit från överanvändning utan att sträcka ordentligt. Ytterligare orsaker är stående under lång tid, går eller springer upp och ner kullar, bär dåligt utrustade skor under träning, och med platta fötter.

  Symtom på tendinit är smärta i övre delen av foten nära ankeln , där den bakre tibial senan är belägen. När senan är öm eller skadad, kan du uppleva värme i det drabbade området på foten, svullnad och stelhet i fotleden och foten efter perioder av vila. Vissa personer känner också en intensiv smärta vid fotens valv, som orsakas av inflammation i nerver nära senan.
  Behandling
  p Om du har tendinit, försök att stanna utanför foten tills smärtan avtar. Använd RICE metoden, som står för Rest, Ice, Compression och Elevation, för att läka sår eller inflammerad sena. Applicera en kylklamp täckt med en handduk på det område där det finns smärta, och hålla på i 20 minuter. Ice senan flera gånger under dagen för att minska svullnad. Håll foten upphöjd för att minska svullnad, och ta en anti-inflammatorisk medicin som aspirin, naproxen eller ibuprofen.
  Övning

  att förhindra ytterligare skada, vänta tills tendinit är läkt innan du utför några övningar med foten. Minska förekomsten av tendinit genom att värma upp fötterna före aktivitet. Böj tårna och vristen i minst fem minuter innan trycket på foten. När övningen är över, sträcka senan igen. Håll sträckor i minst 20 sekunder, sträcker försiktigt samtidigt hålla i ett stabilt läge.

  En stärkande övning för att sträcka hålfoten där tendinit uppstår oftast är att möta en vägg, sätta händerna mot väggen om du behöver balans stöd. Placera trampdynan på väggen, så tårna sträcks mot taket, samtidigt som hälen stilla på golvet. Försiktigt och långsamt, sätta knät i väggen, vilket gör att senan i hålfoten för att sträcka. Håll den där positionen i 30 sekunder och släpp försiktigt. Utför denna övning med varje fot för tre upprepningar.

  Du kan också sträcka samma muskler utan en vägg genom att trycka bollen och fotens tår i golvet och lyft hälen så högt du kan för att sträcka bågen.

  När du tränar, sluta om du börjar känna smärta i senor för att minska skadan. Känna smärta i senor visar för mycket tryck appliceras och kan orsaka revor eller inflammation i senor. Stretching musklerna varje dag kommer att förhindra ytterligare skada i framtiden, minskar spänningar i musklerna och öka flexibiliteten inom varje fot.