| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Säkerhetstips för Stretching övningar för barn

  Enligt University of New Mexico professor Len Kravtiz är stretching fortfarande ett kontroversiellt ämne, men det betyder inte att du bör bortse från det som del av fitness. De flesta ungdomar atletisk utbildningsprogram införliva flexibilitet utbildning, och barnen ska lära sig att tänja på ett säkert och effektivt sätt. En omfattande stretching regim är i allmänhet inte nödvändigt för förpuberteten barn vars bindväv är fortfarande omogen och extremt smidig. Istället yngre barn kan dra nytta av verkställande sport-specifika rörelser i en långsam, kontrollerat sätt låta dem uppmärksamma formen och tekniken för varje rörelse. När barnen kommer upp pre-teen/teen år sina bindväv börjar förlora elasticitet. Vid denna punkt, är en mer traditionell flexibilitet för att sträcka ut alla större muskler lämpligt. Aldrig Stretch Kalla Muskler

  alltid uppmuntra barn att värma upp innan de börjar flexibilitet övningar. Stretching kan göra mer skada än nytta för kalla muskler eftersom de är mindre smidig och inte sträcka väl. Unga idrottare ska värma upp sina muskler genom att utföra fem till 10 minuter av måttlig aerob aktivitet, såsom jogging eller trappor så de kan sträcka tryggt. Alternativt kan de sträcka i slutet av ett träningspass när deras muskler är tillräckligt varmt.
  Start på golvet
  Unga

  idrottare bör sträcka i en tillbakalutad eller sittande ställning först. Barn är mindre erfarna när det gäller att upprätthålla korrekt hållning och balans. Ju mindre de har att tänka på dessa faktorer, desto mer kan de fokusera på rätt sträckning. När de behärskar sträcker utförs i en tillbakalutad eller sittande ställning, kan de uppgradera till mer utmanande stående sträckor.
  Håll stretch


  Om förpuberteten idrottare prestera traditionella stretchövningar, lär dem att hålla varje stretch i högst 10 sekunder. För teenage idrottare, kan traditionella flexibilitet utbildning minimera förlusten i rörelseomfång som ofta uppstår med puberteten. Har tonåring idrottare sträcka alla de stora musklerna och håll varje stretch i 15 till 20 sekunder.
  Korrekt andning

  barn ibland hålla andan undermedvetet medan stretching. Denna praxis är kontraproduktivt eftersom det leder till mer spänning. Påminn barnen att andas kontinuerligt under hela sträckning. De bör andas långsamt och djupt för att slappna av musklerna och ökar blodflödet.