| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Stretchövningar som förbättrar Splits

  Front och sida splittringar är exempel på statisk-passiv flexibilitet, säger danceadvantage.net, och anses ofta flexibilitet riktmärken inom disciplinerna dans, gymnastik och cheerleading. Värmer upp innan den spricker möjliggör ett komplett utbud av rörelse och hjälper till att förhindra skador. Enligt Atlanta Martial Arts Directory, "leder och muskler ger bättre flexibilitet vid kroppstemperatur som är 1 till 2 grader högre än normalt." För bästa resultat, håll varje stretch mellan 20 sekunder och en minut med varje session, men ingen mer. Hamstring och kalv Sträcker

  Både framifrån och från sidan splittringar kräver flexibel kalv och muskler hamstring. För en enkel sträcka av båda dessa, stå med fötterna axelbrett isär, och samtidigt hålla överkroppen rak, nå för tårna. Denna övning kan också göras sittande. Olika yoga discipliner erbjuder många sträckor att förbättra hamstring och kalv flexibilitet. Möjligen den mest kända yoga asana för detta ändamål är den nedåtgående vetter mot hund. När rätt utfört, detta utgör ett effektivt sträcker både hamstrings och vader. Yogajournal.com förklarar att korta ned-vända mot förfölja är en asana variation placera högre betoning på hamstring muskler medan långa nedåtgående vetter mot hunden ger en bättre stretch för vadmusklerna.
  Inre lår Sträcker

  Innanlåret flexibilitet är ett måste för att förbättra splittringar - framifrån och från sidan. Sitt i butterfly läge. På golvet, hålla ryggen rak och böj knäna föra fotsulorna känsla tillsammans. Ta med fötterna nära ljumskarna för en bekväm stretch. För en mer utmanande version av fjärilen, försök föra bröstet så nära fötterna som möjligt eller be en partner att försiktigt trycka ryggen mot dina fötter. Utföra låg-lunge asanas, som efterliknar främre delar men kräver mycket mindre flexibilitet, sträck inre lår och ljumskar.
  Hip Turn Out Övningar
  sväng

  Hip ut är bara nödvändigt att utföra sida eller centrum splittringar, men inte framför splittringar. Korrekt sidan splittringar kräver båda knäna för att möta direkt uppåt. Inte alla kan uppnå perfekt sväng ut på grund av varierande individuella hip anatomi. Men det finns övningar som kan hjälpa dig att uppnå maximal naturlig sväng ut. Sitt i butterfly position och tryck försiktigt ner på knä eller be en partner för att göra detta. En tur ut sträckning som rekommenderas av Dr Jason Twardowski, en klassiskt skolad dansare, är den "knä över bröstet stretch." Ligg på rygg och dra ett knä upp till den alternativa ansatsen samtidigt en bekväm extern höftrotation.
  Addera ditt