| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur får min vrister att vara mer flexibla

  Idrottare, dansare och utomhussporter entusiaster gynnas fotled flexibilitet eftersom det bidrar till ökad stabilitet. Ökad stabilitet innebär ofta bättre prestanda. Människor återhämtar sig från fotled skador och äldre människor som har förlorat en del av sin flexibilitet på grund av åldrandet, kan använda samma flexibilitet övningar som välutbildade individer använder. Oavsett din anledning för att inleda ett program som riktar ankeln, inse att ditt mål är att optimera rörligheten i fotleden med bibehållen gemensam stabilitet. Saker du behöver
  Sturdy, rakryggad
  stol
  Visa fler instruktioner
  1

  medverka i en dynamisk uppvärmning för 10 minuter i syfte att öka den övergripande kroppstemperatur och ledens rörelseomfång. Promenera på plats eller utföra en serie av steg-inslag och dynamiska sida-till-sida utfall.
  2

  Face baksidan av ett robust, rakryggad stol, ta tag i ryggstödet med båda händerna och stå med benen ihop och fötterna pekande framåt. Böj knäna lätt, att hålla i hälarna på fötterna stadigt på golvet. Räta knäna, stiga högt upp på bollar på fötterna, håll uppgång och sedan sänka hälarna. Upprepa cykeln av kröken, räta, öka och sänka 10 till 15 gånger.
  3

  Sitt på golvet med benen ihop och utvidgas framför dig. Förläng men inte låsa knäna och rotera benen något inåt från höften uttaget så knäna är vända uppåt. Peka tårna bort från kroppen för att uppnå en sträckning av hela foten och sedan böja fötterna tills tårna är riktade mot taket. Upprepa punkt och flex av fötterna 10 till 20 gånger.
  4

  förbli sittande på golvet med båda benen utsträckta framför dig och öppnade en liten V. hålla den högra hälen stabilt, långsamt rotera tårna av den högra foten inåt så mycket som möjligt åt vänster fot och sedan utåt så mycket som möjligt. Upprepa 10 till 20 gånger med höger fot och sedan upprepa på vänster.
  5

  Sitt på en stadig stol med båda fötterna på golvet och korsa höger ben över vänster ben så att rätt knä vilar bekvämt på vänsterkanten. Rikta tårna i den högra foten nedåt och vrid sakta höger fot i en medsols rörelse, rita stora cirklar i luften med tårna. Komplett 10 till 20 varv innan omkastning och sedan upprepa med vänster fot.
  6

  Face en vägg med fötterna ihop. Luta in i väggen och böj båda knäna så mycket som möjligt utan att låta hälarna stiga från golvet. Förbli lutad in i väggen när du böja och räta knäna 10 till 15 gånger. Addera