| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Hur man kan förbättra den Soleus

  Basketspelare, inlinesåkare och skidåkare är bland de idrottare som inser behovet av att stretcha och stärka soleus eftersom detta underbenet muskler spelar en viktig roll i stående, springa, klättra och hoppa. Dansare bedriva en flexibel soleus eftersom det hjälper dem att uppnå den mjuklandning som gör dansen verkar enkel. När soleus är tight, kan smärta och skador. Den som lider av kalv, båge och hälsenan smärta eller som vill undvika upplever en sådan smärta kan dra nytta av övningar som försiktigt sträcka soleus, på utsidan av vaden. Saker du behöver
  Sturdy, högkarmade stol
  Låg trappa och ledstång
  liten bunt böcker
  Resistance band
  Visa fler instruktioner
  1 < p> Stå vänd mot baksidan av en stadig stol, ta tag i ryggstödet för stöd och rikta fötterna axelbrett isär med tårna framåt. Sikta på att engagera soleus muskler snarare än quadriceps som du sakta stiga på bollarna på fötterna. Lyft hälarna så mycket som möjligt innan du sänker dem och upprepa höjning och sänkning 10 till 15 gånger.
  2

  stå på kanten av en trappa med hälarna hängande utanför kanten av trappan. Fatta ett närliggande handledare för stöd och sakta stiga på bollarna på fötterna, lyft hälarna så mycket som möjligt innan du sänker dem. Gör tre set med 10 repetitioner.
  3

  Stå med fötterna axelbrett isär och tårna framåt. Böj knäna och sänk dig till en hukande ställning. Placera händerna framför dig att hålla balansen. Håll stretch i 10 till 15 sekunder.
  4

  Sitt i en stabil, hög-stödda stolen med benen ihop. Placera en liten trave böcker på golvet framför dig och vila bollar på fötterna om böcker, låta hälarna kvar på golvet. Lyft hälarna så mycket som möjligt, trycka valven i fötterna mot tårna. Sänk hälarna och upprepa 15 till 30 gånger.
  5

  Sitt på en stadig stol medan du håller ett motstånd band i båda händerna. Vira bandet runt bollen på höger fot, som täcker undersidan av tårna. Dra på bandet när du pekar tårna och fortsätta att dra tillbaka på bandet när du flex foten. Upprepa punkt och flex 30 gånger innan du växlar till den vänstra foten.