| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Assisterad Tillbaka Sträcker

  Assisterad rygg sträckor kräver en partner som hjälper dig att uppnå en djup sträcka av ryggraden och stödjande muskler. Assisted sträckor kan vara effektiva när man lider av begränsat rörelseomfång och flexibilitet på grund av skada, kronisk spasticitet i musklerna, eller om du vill driva din kropp lite längre än du kan på egen hand. På grund av den känsliga naturen i ryggraden och nacken, är det viktigt att gå vidare med assisterad tillbaka sträcker mycket noggrant. Alert din partner på en gång om han sträcker dig för långt eller om du upplever smärta. Bent-Knee Tillbaka Stretch

  bent-knee back stretch kan klassificeras som en passiv range-of-motion, eller PROM, motion. PROM sträckor utförs av en partner, ofta en sjukgymnast eller familjemedlem, när du inte kan utföra övningen under din egen kraft. Även om du är bra och kan sträcka dig, kan biståndet hjälpa dig att utföra en djupare stretch. Ligg på rygg med armarna rakt längs sidorna och knäna ihop och böjda. Din partner greppar benen vid knäna så armbågarna vila ungefär vid anklarna. Din partner pressar försiktigt dina knän och höfter upp mot bröstet för att sträcka ut korsryggen. Håll positionen i några sekunder innan du kopplar av. Addera Latissmus Dorsi

  latinska rötter latissimus dorsi hänvisa till de bredaste musklerna i ryggen. Lats, som de kallas, är placerade mot den bakre delen av bålen på var sida av ryggraden. Assistenten för latissimus dorsi stretch sitter eller knäfaller på ett bord eller bänk bakom dig. Du sitter också på samma bänk med ryggen rak. Lyft ena armen ovanför huvudet, sedan böja på armbågen så din hand svävar i luften mellan skulderbladen. Din partner greppar armbågen i ena handen och fingrarna med den andra handen. När du försörja dig med din fria hand, skjuter din partner försiktigt armbågen upp mot taket. Du kommer att känna stretch i mitten av ryggen.
  Resistance Band rad stretch

  gummibanden bidra till att stärka dina muskler genom att utmana dig med extra motstånd som du stretch. Motståndet bandet rad stretch lägger kroppsvikten hos en annan person för att ge dig ännu mer motstånd. Använd ett X-mönster gummibandet eller intertwine två banden tillsammans för att bilda en X-form. Du och din partner står vända mot varandra tillräckligt långt ifrån varandra så att dina armar sträcker sig rakt ut i fronten som du tar tag i banden. Stå med fötterna höft-avstånd från varandra som din partner speglar din hållning. Spänn magmusklerna, böj armbågarna och dra banden upp och ut mot bröstkorgen i en rodd rörelse. Din partner utför samma rörelse samtidigt. Känn stretch i rygg, höfter och armar. Utför 10 repetitioner.
  Yogaställningarna

  Yoga rutinmässigt övningar använder rekvisita och andra tillbehör för att hjälpa din sträckor. Partnering i yoga kan hjälpa till att öka flexibiliteten i ryggen och kan förhindra nerv komprimering i vissa poser, såsom Camel. Börja Camel poserar vid knä och med din partner sitter direkt bakom dig med benen böjda. När du lutar dig bakåt i hela pose, kommer bröstet att vara öppen och du bör syfta till att ta tag i anklarna med händerna. Din partner kommer att stabilisera dig genom att placera bollen på ena foten i den absoluta toppen av skinkorna. Det är viktigt att inte känna trycket i nedre delen av ryggraden, om så är fallet, be din partner att sänka sin fot något. Din partner gör sin andra foten mellan skulderbladen och pressar försiktigt lyfta upp bröstet. The Bridge pose är en annan assisterad tillbaka yoga stretch. Ligg på rygg, dra åt magen och lyft höfterna, ryggen och skinkorna från golvet. Ditt huvud, axlar och fötter är de enda kroppsdelar som kommer i kontakt med golvet. Din partner loopar en yoga rem runt armhålorna och drar fast på bandet när han sitter direkt bakom dig. Din partner kanske stadig själv genom att placera tårna på dina axlar.