| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Chin-till-Chest Stretch

  sitter vid ett skrivbord hela dagen eller sover på fel sätt stramar de bakre musklerna i nacken, vilket minskar din förmåga att röra huvudet och nacken. Stretching kan öka flexibiliteten i dessa bakre muskler, släppa spänningar och stelhet. Hakan-till-bröst stretch är en av en serie av sträckor som riktar denna muskelgrupp. Du kan utföra denna sträcka som helst, var som helst och i nästan vilken position som helst. Rådgör med din läkare för frekvent eller svår nacksmärta. Den Chin-till-Chest Stretch

  Namnet beskriver perfekt sträckan. Du sänker sakta hakan mot bröstet och håll positionen i 10 sekunder eller mer. När du håller hakan på plats, kommer du att känna en dragning på musklerna som körs från din övre tillbaka till basen av huvudet. Med varje upprepning, kommer du att känna dig mindre spänningar i nacken. Upprepa sträckan tills halsen är inte längre stel.
  En enkel variation

  För att öka effektiviteten i hakan mot bröstkorgen stretch, behöver du lite mer tvinga på nacken. Du kan acheive detta genom sammankopplande fingrar på båda händerna, placera dem på baksidan av huvudet, och dra försiktigt huvudet mot bröstet. Du kommer omedelbart att känna ökad dragningskraft på dina bakre nackmusklerna. Inget annat med stretch förändringar, du måste fortfarande hålla din position i minst 10 sekunder och upprepa tills du slappna av i muskeln Addera ditt Stretch hela dagen
  <. p> Dagliga perioder av inaktivitet, inklusive sitter vid skrivbordet eller framför tv eller ta en tupplur, ökar hals spänning. Du kan upprepa den här sträckan under hela dagen för att vända denna angrepp på dina nackmuskler, men gör det i set. Till exempel, om det tar fem repetitioner för att släppa muskelspänningar i nacken, gör sträckan i uppsättningar av fem. Men säger ingenting du inte kan göra en eller två långa chin-till-bröst sträckor om styvheten blir besvärande.
  Övriga Hjälpsam Neck Sträcker

  chin-till- bröströrelser är inte den enda sträckan som hjälper till med en stel nacke. Vrida huvudet försiktigt från sida till sida attackerar en annan uppsättning av nackmusklerna, men fungerar även böjningsportarna muskler som löper längs baksidan av halsen. Denna sträcka kräver också en fem-till 10-andra håll på varje sida för att öka dess effektivitet. En annan hals stretch kräver trycka örat till axeln och håller den på plats. Ännu en sträcka kräver luta huvudet bakåt för att förlänga framsidan av halsen. Undvik den sista sträckan om du har haft en tidigare nackskada.