| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Terapeutiska sträcker axeln muskler

  När du har ont i axeln, kan problemet bero på ett antal frågor, bland annat bursit, frakturer eller tårar i rotatorkuffen. Medan vissa frågor kräver professionella insatser, kan du finna lindring för frågor som "stel axel" genom grundläggande stretching. Men med någon typ av skada, är det viktigt att tala med din läkare eller sjukgymnast om lämpliga sträckor och övningar som kommer att gynna ditt speciella tillstånd. Förberedelser

  få dina muskler redo för stretching kan hjälpa dig att maximera fördelarna med terapeutisk stretching. Slappna av musklerna genom att ta en varm dusch eller bad, eller genom att göra en mild form av aerob träning, rekommenderar University of Washington Ortopedi och idrottsmedicin. Dessa aktiviteter kommer att hjälpa till att få blodet flyter, vilket kan bidra till att förbättra din rörelseomfång. Försök att sträcka åtminstone tre gånger om dagen för maximal nytta. Addera Basic Sträcker

  Sträcker börja långsamt och enkelt, som börjar med grundläggande drag som stadigt inkorporerar ett bredare spektrum av rörelse. En grundläggande övning är pendeln, där du står och böja sig, vilket gör den drabbade armen hänga under kroppen. Du kommer sedan svinga armen pendel-stil, vrida den medurs liten cirkel, motsols, uppåt och nedåt. En annan grundläggande övning är väggen promenad. Stå på en armlängds avstånd från en vägg, och gå fingrarna längs väggen från midjan-hög för att så högt du kan nå.
  Holding en polack
  < p> Några lite mer avancerade sträckor innebär innehar en måttstock eller pol av samma längd, inbyggd kidnappning, förlängning och övningar rotation. Håll pinnen, med varje hand i slutet av pinnen, och sedan svänga armarna åt sidan, höja en hand till öga-höjd, eller så högt du kan få det att fungera på axeln bortförande. Att arbeta på axeln förlängning, börja med klubban framför kroppen, armarna utsträckta, och svinga armarna åt sidan. Att fokusera på axeln rotation, flytta en hand ca 1-fot närmare in på gården pinne, böja armbågarna, och sedan rotera pinnen från sida till sida, hålla armbågarna undangömt nära kroppen.

  motion band

  när du kan göra de grundläggande sträckor utan smärta och du börjar att öka din rörelseomfång, kan nästa steg vara att använda en övning band för att ytterligare stärka axeln. Flera av dessa övningar kräver att du säkra en övning band till en vägg eller vertikal yta. Med gummibandet om midjan-hög, mot väggen eller vertikal yta, ta bandet slut, stoppa armbågen nära kroppen, och dra bakåt i en rodd rörelse. Slå sedan på din kropp så att den är vinkelrät mot väggen, ta bandet med din insida handen, böja och stoppa armbågen nära kroppen, och dra bandet bort från väggen. Detta fungerar på intern rotation. Att arbeta med extern rotation, ta bandet med din utanför handen och dra bandet bort från väggen.