| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Toe Touch Stretch Hamstrings

  Dina hamstring muskler består av semitendinosus, semimembranosus och biceps muskler som löper ner på baksidan av din övre ben och är ökända för att vara stel och i behov av stretching. Tight hamstrings kan leda till skador, ryggont, dålig hållning och sänkt prestationsnivå i fysiska aktiviteter. Värm upp i 10 till 15 minuter sedan sträcka för att lindra hamstring täthet. Det finns några varianter av den klassiska go-sträcka för att röra tårna som du kan prova. Crossed Leg Toe Touch

  Stå rakt med benen i kors så utsidorna av fötterna vidrör. Engagera din kärna muskler, hålla ryggen knä rakt och böja och sträcka sig efter dina fötter, röra tårna om möjligt. När du har nått så långt du kan, håll posen i 10 sekunder. Byt ut dina ben så det motsatta benet är nu framme, och upprepa stretch.
  Sittande Toe Touch

  Sitt på golvet eller din matta med benen rakt ut framför dig, ryggen lång och rak och dina muskler kärna engagerade. Hålla huvudet i linje med ryggraden, når mot tårna när du tar din torso nära benen. Spänna quadriceps kan hjälpa till att hålla knäna rakt. Om du behöver böja knäna lätt att sträcka som är bra, men fortsätter att arbeta mot en rak knä. När du har nått dina tår, eller du har gått så långt du kan gå, håll stretch i 10 sekunder.
  Omväxlande Side tå berör

  Stå med fötterna sprids så långt ifrån varandra som möjligt och samtidigt behålla en stabil bas med dina engagerade kärna muskler. Håll armarna rakt ut från sidorna och böja sig framåt och nedåt, vrida bålen något för att nå mot din högra fot med vänster hand. Försök att röra foten, eller komma så nära som möjligt, och sedan komma upp till utgångsläget. Alternerande sidor, och sträcka mot din vänstra fot med höger hand. Fortsätt alternerande sidor i en kontinuerlig men slow motion under 12 repetitioner per sida, eller 24 totalt.
  Andra överväganden

  Värm upp med 10 till 15 minuter av ljusintensitet konditionsträning innan stretching för att få din igång cirkulationen och att förbereda dina muskler. Inte rusa in i någon pose, alltid använda långsamma rörelser, och sluta om du känner någon smärta i ryggen eller benen. Håll din andning djupt och långsamt medan stretching, andas in när du förbereder att sträcka och hålla stretch och andas ut när du flyttar in och fördjupa stretch. Om du känner ihållande smärta i någon del av kroppen medan stretching, tala med din läkare.