| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Dynamiska Sträcker för Hamstring

  Ligger på baksidan av låren, dina hamstrings består faktiskt tre olika muskler: biceps femoris, semitendinosus och semimembranosus. Tillsammans, dessa muskler böja eller flex, knäna och utöka din höft. Du använder dessa muskler när du rör dig genom rymden, oavsett om det är genom att gå, springa eller hoppa. I allmänhet, hamstrings är stram, och denna täthet kan leda till smärta i knän och rygg. Dynamiska sträckor kan bidra till att upprätthålla eller förbättra flexibiliteten i denna muskelgrupp. Dynamic Sträcker

  Motion forskare har utvecklat ett system för att kategorisera sträckor. Dynamiska sträckor, en av de vanligaste typerna av sträckor, innebär upprepade flytta ett gemensamt genom sitt utbud av rörelse. Detta är i kontrast till statiska sträckor, där du innehar en position under en längre tidsperiod.
  Exempel på Dynamic Hamstring Sträcker

  Du kan dynamiskt sträcka ut dina hamstrings med en rak-leg mars. I denna sträcka, gå framåt, sträcker benet framför dig när du tar ett steg. Genom att öka höjden på benet, ökar du sträckan i dina hamstrings. Du kan göra i stort sett samma rörelse utan att avancera framåt i dynamiska ben gungor. För denna sträcka, svinga dig upprepade gånger benet framför och bakom kroppen, som en pendel. En alternativ dynamisk stretch för hamstrings är inchworm, där du placerar dina händer och fötter på golvet. Hålla benen raka, gå dina fötter mot dina händer tills du inte längre kan hålla benen raka. Sedan, gå händerna längre framför dina fötter så att du kan upprepa processen.
  Fördelar

  Eftersom du lita på din egen styrka, inte en yttre kraft eller prop, för att producera sträckan, dynamiska sträckor är ganska säker. Dessa sträckor kan hjälpa till med att upprätthålla flexibilitet du behöver för att utföra rörelser som är nödvändiga för det dagliga livet och sport. Om dynamisk stretch härmar rörelser du använder i din sportaktiviteter, kan det bidra till att förbättra dina prestationer. När du utför dynamiska sträckor, dina rörelser alstrar värme, vilket kan göra musklerna mer elastiska. Slutligen, dynamiska sträckor, när den används som en del av en varm-up, är mer effektiva än statiska sträckor till att förbättra hamstring flexibilitet, enligt en studie publicerad i "Journal of Strength and Conditioning Research."

  Införliva sträckor i ditt foto Training

  Dynamiska sträckor, eftersom de genererar värme och kommer inte att tömma din hamstring styrka, gör ideala komponenter av uppvärmning. Efter att ha gjort en kort stint i hjärt aktivitet - ungefär fem till tio minuter - välj en av de dynamiska hamstring sträckor. Om du gör det inchworm eller straight-leg mars, upprepa övningen tills du har täckt önskad avstånd, cirka 30 meter för inchworm eller 150 meter för raka ben mars. Om du gör benet gungor, göra mellan 10 och 12 svänger med varje ben. På de första repetitioner, hålla benet låg på marken och öka höjden som dina muskler slappna av. Addera