| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • 5-Minute Stretching övningar

  De flesta människor inte är välsignade med obegränsad tid för träning, så motion något som får pressas in i lediga stunder under veckan. Tiden kritan i vardagen innebär ibland skärande pass kort, och det innebär oftast hoppar över sträckan. Stretching är viktigt, dock. Du kan arbeta några enkla sträckor i ditt dagliga liv för att förbättra ert gemensamma och muskel flexibilitet, koordination och cirkulation. Stretching kan också öka din energi nivåer och känslor av att vara i kontroll. Lägre Back Twist

  nedre ryggen twist engagerar dina magmuskler, hamstrings och rygg för maximal effekt. Börja med att sitta på marken, sträckte benen framför dig, ut och nära varandra. Därifrån lyfter höger ben så att foten är platt på marken och knät är böjt. Förvandla din torso och gripa tag höger knä med vänster hand. Använd din vänstra arm för att dra hela din överkropp till höger, skapar en djup stretch i ländryggen. Håll i 20 sekunder, sedan upprepa på motsatt sida.
  Lateral axelsträckning

  Denna sträcka kan göras på bara ett par minuter, men kommer att ha en stor inverkan om hur du känner. För att starta, bara stå med fötterna axelbrett isär och armarna vid sidorna. Ta fram din högra arm så att det är rakt ut framför dig, utan böj i armbågen. Nu, ta din högra armbåge underifrån med vänster hand, och dra den högra armen över bröstet. Du ska känna en sträcka genom baksidan av axeln. Håll denna position i 20 sekunder, och sedan byta sida. Tre cykler av denna sträcka kommer att lämna dig med axlar som känns lös och redo för vad du behöver dem att göra.
  Kalv Stretch

  Ungefär som axlarna , kalvarna ofta inte får tillräckligt med uppmärksamhet. Mest benet sträcker fokus på fyrhjulingar och hamstrings, men vaderna gör en hel del arbete för dig på en daglig basis. Att sträcka dem effektivt, stå nära en vägg eller något annat tungt föremål som du kan skjuta mot. Med båda fötterna pekade mot väggen, släpp en fot tillbaka bakom dig och böj båda knäna. När du börjar trycka mot väggen, bör du känna en stretch i foten som sätts tillbaka. För mer av en sträcka, släppa foten ännu längre och lägga knä flex. Sträck varje ben tre gånger i trettio sekunder vardera.
  Stående Torso Stretch
  En torso stretch kan hjälpa dig vakna upp och känna sig utvilad.

  Väcka och föryngra med en stående torso stretch. För att utföra, stå med fötterna stadigt planterade och axelbredd. Nå dina armar över huvudet och fläta fingrarna, pekar handflatorna mot taket. Låt huvudet falla bakåt och trycker handflatorna mot himlen, lyfta dig själv på ditt tips tårna. När du har fått nog, gör samma sak, utom sikta handflatorna mot höger, sedan vänster för att tänja dina obliques.