| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Stretchövningar för skor och Kalvar

  sträcker vader och vrister går hand i hand på grund av det nära sambandet mellan gastrocnemius, soleusmuskeln och hälsenan. Musklerna i vaden och hälen gör att du kan gå, springa, simma, stå och peka tårna. Eftersom dessa muskler används så ofta, de förtjänar en stretching rutin för att öka flexibiliteten och eventuellt minska risken för kalv-och fotled skador. Alltid rådgöra med din läkare innan du börjar en stretching rutin, särskilt om du har ett befintligt ben eller vristskada. Stående Kalv Stretch

  att utföra stående kalv sträckor, står cirka 2,5 meter från en vägg med tårna mot väggen. Steg framåt med höger fot så din stora höger tå är ca 6 inches från väggen och samtidigt hålla din vänstra fot på marken bakom dig. Placera handflatorna platt på väggen så att dina handleder är i nivå med näsan samtidigt hålla tummarna axelbrett isär. Böj armbågarna och höger knä när du flyttar dina axlar och bröst mot väggen tills du känner en smärtfri stretch i din vänstra vadmuskeln. Håll din vänstra hälen på golvet under sträckan så att både vaden och vristen som skall sträckas. Under stretch, hålla huvudet även med din ryggrad samtidigt upphandlande magmuskulaturen för extra ryggstöd. Håll stretch i 30 sekunder och sedan växla ben.
  Platform Stretch

  Du kan göra det steget stretch med en trappa, en plattform eller ens en säker bit 2 -för-4 ombord. Face din plattform val och placera båda fötterna på plattformen med hälarna även med kanten bakom dig. Om du använder en styrelse, bara stå med tårna vidröra den sida av brädet. Placera bollen på höger fot på kanten av plattformen, så din hålfot och häl hänga utanför plattformen. Sänk din högra hälen mot marken med långsamma och kontrollerade rörelser medan bollen på foten kvar på plattformen. När du känner stretch, håll denna position i 30 sekunder och sedan byta till din vänstra fot.
  Handduk Stretch

  Sitt med böjda knän och fötterna platt på golvet framför kroppen. Engagera magmusklerna för att stabilisera ryggraden under sträckan. Placera mittpunkten på en handduk under bollen på högerfoten och med ena änden av handduken i varje hand, förlänga din högra ben. Håll vänster knä böjt och din vänstra fot på marken så det är i nivå med höger knä. Dra försiktigt handduken mot din kropp tills du känner en stretch. Håll stretch i 30 sekunder och sedan växla ben.
  Nedåt-Facing Dog
  start på

  på händer och knän samtidigt bedriva magmusklerna för att hålla din ryggrad stabil och rak. Ryggen inte bågen under Nedåt-Facing Dog. Håll dina knän på marken, och när du tar dina vrister från marken böja fotleden så tårna är på golvet. Samtidigt utöka dina armbågar och knän så skinkorna är i luften och du är i en uppochnedvänd V-form positionen. Fördjupa sträckan genom att trycka handflatorna i en uppåtgående rörelse mot golvet så låren flytta bakåt. Håll denna sträcka i 30 sekunder.