| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Gluteus Minimus Stretchingövningar

  Längs höften köra gluteus medius och gluteus minimus. Dessa två muskler arbetar tillsammans för att flytta benet ut åt sidan och rotera benet. Den gluteus minimus, som ligger under gluteus medius, spelar också en stor roll för att stabilisera höften, speciellt när du skiftar vikt på ena benet. Även om små, kan en tight gluteus minimus leda till höft, rygg och ben. Utföra några dagliga sträckor kan hjälpa till att hålla denna muskel lös och friska. Stående Stretch

  stående stretch är en effektiv stretch för människor med trånga höfter eftersom den inte kräver ett stort utbud av rörelse. Börja med att stå med båda fötterna ihop. Flytta höger ben bakom vänster och sedan placera din högra fot på golvet bakom din vänstra fot. Ytterkanterna på fötterna ska röra med höger knä bakom vänster knä. Andas ut och luta några inches till vänster. Håll stretch i 20 till 30 sekunder, sedan tillbaka till utgångsläget. Upprepa på andra sidan.
  Sittande Twist

  sittande twist inte bara sträcker dina gluteus minimus, men det ger också en fin sträcka över ryggen. Sitt på golvet med benen rakt ut framför dig. Ta höger ben och korsa det över vänstra vilar den högra foten till utsidan av vänster knä. Placera din vänstra armbåge på utsidan av höger knä, höger hand ska vara på golvet bakom dig för stabilisering. Använd din vänstra arm för att försiktigt trycka mot höger ben. Pressa tills du känner ett lätt stretch och hålla i 20 till 30 sekunder. Släpp, återgå till startposition och upprepa på andra sidan.
  Liggande Hip Stretch

  : Efter ett träningspass, ger denna sträcka utgåvan hela höften och yttre benet. Ligg på rygg med benen böjda och fötterna på golvet. Sedan, korsa höger fot över vänster ben, så att utsidan av höger fot vilar på vänster knä. Ta vänster lår och försiktigt dra vänster knä mot bröstet tills du känner en behaglig stretch i höften. Håll denna position i 20 till 30 sekunder. Släpp långsamt benet och sedan utföra sträckningen på den motsatta sidan.
  Chair Stretch

  Du kan lindra en del av ömhet som kommer från sitta hela dagen på jobbet efter göra detta sittande stretch. Sitt på en noncushioned stol med fötterna på golvet direkt under knäna. Korsa höger ben över vänster så utsidan av höger fotled vilar på vänster knä. Vila händerna på knäna. Håll ryggen rak, sakta luta överkroppen över benen. När du känner en stretch i höger höft och övre låret, stoppa och hålla den positionen i 20 till 30 sekunder. Återgå till startpositionen och upprepa på andra sidan.