| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Finger Fan Stretch

  Den mänskliga handen är anmärkningsvärt. När det fungerar bra, kan det greppa lätt en tennisracket, krama en tub tandkräm, plocka ludd från en tröja och skaka annan hand. När musklerna och lederna i handen är trött eller stel, kan dessa enkla åtgärder vara utmanande och smärtsam. Hand övningar såsom finger fan stretch hjälpa till att upprätthålla eller förbättra handen och fingret funktion och avvärja skador. Den övning

  att börja finger fan stretch, förlänga din handled och slappna av handen och fingrarna. Stäng försiktigt handen i en lös näve med tummen vilande på utsidan. Efter att ha hållit näven i flera sekunder, successivt fan fingrarna utåt, förlänger fingrarna helt och skapa så mycket utrymme som möjligt mellan dem. Håll expanderande position i fem till tio sekunder och sedan krypa fingrarna tillbaka till en knytnäve. Upprepa på varje hand fem till tio gånger per session.
  Fördelar

  Fläkten sträckan är lätt, tar lite tid att utföra, och erbjuder fantastiska fördelar. Idrottare, musiker och andra som använder sina händer för att gripa kan använda sträckan för att frigöra spänningar från handen och fingrarna. Kontorsanställda finner befrielse från kramper, ömhet och stelhet i samband med att skriva och hålla en mus. Dansare kommer att uppskatta den ökning av blodflödet i hela handen, vilket leder till en mer känslig utseende och expressiva hand. Individer som drabbas av artrit, karpaltunnelsyndrom och andra förhållanden som påverkar handen kan hitta fläkten stretch minskar obehag, ökar rörelseomfång och förbättrar hand och finger funktionalitet.
  Tips

  p Om dina händer är särskilt stel eller smärtsamt, försöka värma dem under en värmedyna eller i en skål med varmt vatten i flera minuter innan du sträcka. Värmen kommer att hjälpa till att lossa spända muskler och leder, vilket gör händerna mer följsamma och lyhörda för stretching. För bästa resultat, ta täta pauser under dagen för att lufta fingrarna. Om du är på jobbet, ställa datorn alarmet ska gå var 15 till 30 minuter som en påminnelse att stanna och sträcka. Utveckla en kort rutin som kombinerar fläkten övningen med andra grundläggande sträckor för handleder, nacke, axlar och ländrygg.
  Påminnelser och farhågor

  När du stänger fingrarna innan bläddra igenom dem, undvik att klämma för hårt. Håll knytnäve relativt lös och avslappnad. När du lufta fingrarna utåt, bör du känna en lätt, behaglig stretching känsla i handflatan, på baksidan av din hand och längs fingrarna. Övningen bör inte vara smärtsamt. Om du upplever smärta när du sträcka ut handen eller om du misstänker att du kanske har ett tillstånd som kräver medicinsk behandling, besöka din läkare för en utvärdering.