| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Om steg aerobics

  Steg aerobics är en typ av aerobics som omfattar användningen av en upphöjd plattform i träningen. Steg aerobics är ett populärt träningsprogram på hälsa klubbar. Även känd som "steg utbildning," denna form av motion består av hög energi musik och samordnade åtgärder för att matcha musiken s slag per minut, eller bpm. Steg aerobics sker ofta i en grupp atmosfär men kan också göras hemma. Historia

  Som en form av motion, aerobics sitt ursprung på 1960-talet som ett projekt av US Air Force, ledd av Dr Kenneth Cooper och överste Pauline Potts. De gissade att denna typ av rörelse stärkt kroppen och hjärtat, vilket både att arbeta med maximal effektivitet. Aerobics blev långsamt mainstream, och i början av 1980-talet var hem motion filmer allmänt tillgängliga. Aerobic klasser var också mycket populär och även memorialized i popkulturen, särskilt i Olivia Newton John video "Låt oss få fysisk." Dock var aerobics på den tiden inte en beprövad vetenskap, och många människor skadar sina kroppar på grund av felaktig information, sätta stor genomslagskraft press på deras joints.In 90-talet, introducerade Gin Miller steg aerobics, ett skonsamma alternativ. Det kräver bara förmågan att stå och gå. Nu är steg aerobics är en av de mest populära former av motion på grund av sin över generationsgränserna överklagande och lätthet.
  Funktioner

  Step aerobics presenterar ett litet steg eller plattform. Steget är mellan 4 och 12 inches från marken, och är oftast gjord av ett gummimaterial. Varje session steg aerobics varar mellan 30 och 60 minuter. Övningen består av att kliva på och av plattformen, till rytmen av musiken. Det finns flera steg konfigurationer, men alla kräver användning av plattformen. Musiken är vanligtvis inom intervallet 120 slag per minut.
  Effekter

  steg aerobics bränner kalorier. Genom en timmes steg aerobics, kan en person förvänta sig att bränna mellan 500 och 1.000 kalorier, beroende på deras vikt och graden av intensitet. Steg aerobics ökar även muskelstyrka, speciellt i nedre delen av kroppen. En annan fördel med denna form av motion är att det ökar ämnesomsättningen, eller kroppens förmåga att bearbeta livsmedel.
  Fördelar

  Steg aerobics är mycket fördelaktigt för kroppen. I allmänhet är alla former av aerobics syresätta cellerna i kroppen. Ökad syre tillåter kroppen att fungera som bäst. Steg aerobics övningar också hjärtat genom att lyfta dess slag per minut. Som en muskel, är det viktigt för hjärtat att bygga upp sin uthållighet. När utövas på ett sunt sätt, är hjärtat bättre kunna distribuera blod till body.Aside från hälsa, är steg aerobics bra för budgeten. Det kräver bara en plattform, vilket också kan vara formade av en stadig låda.
  Varning

  Steg aerobics är en skonsamma övning, men det kan vara skadligt för leder och knän specifikt, om den utförs felaktigt. Det är viktigt att följa en certifierad instruktör som förstår människans fysiologi. De som deltar i steg aerobics bör ha bekväma skor som är lämpliga för träning. Steg aerobics kräver ett särskilt steg eller plattform gjord av en glidfri material, såsom gummi. Som med alla träningsprogram, rådgöra med en läkare innan du påbörjar en kur steg aerobics.