| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Tecken och symptom av knäproblem

  Knä problem är en vanlig och potentiellt invalidiserande sjukdom. Även om de är ofta förknippade med äldre individer, är sanningen den att många människor upplever knäproblem, ung eller gammal. De utvecklas från en mängd olika skador, sjukdomar och grundläggande stam. Knäproblem kan leda till mer allvarliga problem som kan medföra operation, och därför är det lämpligt att uppmärksamma tecken och symtom på knäproblem att undvika en försämring tillstånd. Knäskada Symtom

  Ett brett utbud av knäskador existerar, ofta med olika symptom. I ligamentskador (skador som drabbar 1 av 4 knä ligament), kan symtomen inkludera akut smärta vid böjning av knäet, ett poppande ljud i knät och en känsla av att knäet skulle spänne. Personer som lider av tendinit (inflammation i knäet senor) kan uppleva svullnad på framsidan av knät, smärta när du hoppar och en oförmåga att räta ut knäet. Svullnad, smärta, svårigheter att gå och knä poppar tenderar att åtfölja många av de stora skador.
  Arthritic knäproblem

  Flera typer av artrit kan förekomma i knä, inklusive septisk artrit, reumatoid artrit och osteoartrit. Smärta och svullnad tenderar att vara symtom i varje formulär, men det finns andra tecken som skiljer sig individuellt. Reumatoid artrit, en av de mer inkapaciterande typerna, kan orsaka missbildningar av knäleder och feber. Artros omfattar generellt stelhet och minskad flexibilitet i knälederna.
  När att besöka en läkare


  Många människor upplever någon knäsmärta som inte kräver läkare assistans. Enligt mayoclinic.com, om följande symtom uppstår, bör läkare konsulteras: om du inte kan lägga tyngd på knäet, om ditt knä sväller, om ditt ben eller knä ser deformerade, eller om smärtan är oroande
  .
  knä operationer

  I de fall där knäproblem har utvecklats, kan operation rekommenderas. De tre vanligaste typerna av kirurgi är artroskopisk partiell knäledsplastik och total knäledsplastik. Den typ av operation brukar variera, beroende på omfattningen av skadan och nivån av smärta eller funktionshinder upplevt.
  Idrottsskador

  Vanliga orsaker till knäskador hos unga människor är sport. Idrottsskador är inte begränsade till hårda kontakt sporter som fotboll och fotboll. De förekommer också i tennis, löpning och många andra låg-kontaktverksamhet. Knäskador resulterar i tät kontakt kan vara mer självklart för de skadade, eftersom de kan uppstå från ett hårt slag eller tackla. Låg-kontakt sport, dock ofta leda över tiden från repetitiva stress på knä.