| hem | sjukdom | Mat | Hälsa | familj | fitness | 
 • Menisk smärtlindring

  menisken brosk som ger stoppning under knäskålen. Det kan skadats som en följd av idrott, arbete eller bara en olycklig knä twist. Som ni ålder, blir menisken svagare. Om du har rivit din menisk och kan fortfarande gå, ta det lugnt i två till tre veckor, omvårdnad benet. Efter att göra vissa rehabilitering övningar. Om smärtan inte minskar, kan en läkare hjälpa dig att avgöra om du behöver opereras. Minska Svullnad

  Vidta åtgärder för att minska smärta och svullnad. Ta en icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, såsom ibuprofen eller paracetamol. Följ anvisningarna när du tar medicinen, och göra det så snart som möjligt efter att du skadar menisken. Höj skadade benet så mycket som möjligt. Det ska kännas bekvämt, men förhöjda tillräckligt för att lindra smärta. Håll en kylklamp på menisken området för ungefär en halvtimme vid tiden, sedan lämna isen pack av under ca 45 minuter. Det är absolut nödvändigt att isen den direkt efter skadan händer om möjligt, eftersom det kommer att göra stor skillnad i svullnad och smärta.
  Take Care Med Activity

  Var försiktig efter att ha skadat din menisk. Gör inte någon fysisk aktivitet under minst två veckor efter skadan. När man går på det, se till att inte vrida runt, eftersom detta kan orsaka trasig bit av brosk för att poppa ut och låsa din knän, återskapa en skada igen. Ha en robust knästöd när du går. Ortosen hjälper till att stabilisera knäet och trycket hjälper till att lindra smärtan.
  Starta Sjukgymnastik


  Du kommer att behöva börja sjukgymnastik för att stärka musklerna och senor runt menisken för att förbättra din kondition. Besök din läkare för att få rätt sjukgymnastik behandling. Svårighetsgraden av brottet kommer att avgöra vilka av behandlingen behövs. Det är viktigt att du håller upp med övningarna. En enkel men bra övning är här: Lägg dig på magen, och försiktigt och långsamt lyfta upp benen och sedan göra dem besvikna. Efter flera veckor av att göra dina sjukgymnastik övningar, smärtan från din menisk skada avtar efterhand som musklerna kring det stärker. Addera hydroterapi

  Hjälp lindra smärta och stärka knät också genom att göra hydroterapi övningar i en pool. Detta hjälper till att lindra trycket från ditt knä, och samtidigt bygga upp styrka i det från flytkraft i vattnet. På toppen av det, kommer vattnet att lugna ditt knä. Gör bröst-höga sparkar eller ljus doggy paddling från sidan av poolen.
  Kirurgi

  För svåra skador kan du få artroskopisk kirurgi för att reparera trasiga menisken. Om den inte behandlas, lösa bitar av brosk kan skilja ännu längre och vandrar i kroppen.